De explosie veroorzaakte grote schade aan de gevel. (Foto: HV Almere)
De explosie veroorzaakte grote schade aan de gevel. (Foto: HV Almere)

Sushi-zaak aan Cinemadreef tijdelijk gesloten na explosie

Algemeen

Op last van burgemeester Hein van der Loo is de sushi-zaak aan de Cinemadreef voorlopig gesloten voor de duur van twee weken. Aanleiding is een incident met een explosief op vrijdagavond 15 maart. Daarbij raakte niemand gewond, wel is er schade aan het pand. 

Politie en Openbaar Ministerie doen onderzoek naar de toedracht. De voorlopige sluiting is erop gericht om de openbare orde en veiligheid in en rondom het pand te laten herstellen. Burgemeester Hein van der Loo: “Explosies hebben grote impact op de direct betrokkenen en de omgeving. De veiligheid staat voor mij altijd voorop. Daarom moet ik soms ingrijpende maatregelen nemen om de openbare orde te herstellen na een explosie.”

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd. De burgemeester neemt tijdens de periode van twee weken een besluit of een langere sluiting noodzakelijk is voor de openbare orde en veiligheid.

Veel vragen

Het team van Sushi de Luxe laat klanten weten erg geschrokken te zijn en met veel vragen te zitten, maar vertrouwen te hebben in het onderzoek van de politie. Via een nieuwsbrief bedanken zij hun klanten voor alle steun. ‘Niet alleen gedurende de afgelopen 17 jaar, maar ook zeker het afgelopen weekend. Dat heeft ons goed gedaan.’