Beri Shalmashi in Frontlinie voor VPRO. (Foto: aangeleverd)
Beri Shalmashi in Frontlinie voor VPRO. (Foto: aangeleverd)

Beri Shalmashi wint Vrouw in de Media Award Flevoland

Algemeen

Beri Shalmashi, directeur van programmabureau Avanti, ontvangt de Vrouw in de Media Award 2023 voor Flevoland. De jury bewondert de rustige en eerbiedige manier waarop zij maatschappelijke onderwerpen belicht. 

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Op voordracht van journalisten en publiek kiest een jury deskundige vrouwen die regelmatig of op indrukwekkende wijze in beeld zijn.

Unaniem

Beri Shalmashi was een van de twaalf genomineerde vrouwelijke deskundigen namens Flevoland. Samen met Janneke Jelies, tv-persoonlijkheid, en Lianne Mulder, socioloog en promovenda, kreeg ze de meeste stemmen. De jury koos unaniem voor publicist en filmmaker Shalmashi. Met veel bewondering zien zij hoe Shalmashi in de media duiding geeft aan grote maatschappelijke ontwikkelingen in de wereld. Zoals een stemmer het omschreef: “Zij maakt het voor ons mogelijk om verhalen die als een ver-van-mijn-bed-show voelen dichtbij te brengen.” 

The Fire In Their Eyes

Ook lokaal weet Shalmashi een behoorlijke impact te maken: als hoofd van diversiteitsplatform Avanti verbindt ze mensen door storytelling. Als kers op de taart heeft ze ook de internationale tentoonstelling The Fire In Their Eyes samengesteld, waarin kunstenaars uit de hele wereld hun verhalen over de revoluties in het Midden-Oosten aan haar toevertrouwen. Deze expositie is nog tot en met 25 februari te zien in de kunsthal van Kunstlinie. 

Landelijke Vrouw in de Media Awards

De regionale award is onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards voor deskundige vrouwen die regelmatig of op indrukwekkende wijze in beeld waren in 2023. Op voordracht van journalisten en het publiek selecteert een jury eerst de genomineerden en maakt na een stemronde een keuze uit de top drie. De jury voor Flevoland bestaat uit Odeke de Jong, radiopresentator en journalist Omroep Flevoland, Shivani Boer, founder Miss Journalist, multimediaredacteur, producer en content creator, en Najat El Hani, directeur Link Academy, educatief adviseur Universiteit Leiden. 

Er kon tot en met woensdag 14 februari worden gestemd. In totaal brachten ruim 35.000 mensen op www.vrouwindemedia.nl hun stem uit. De provinciale winnaar dingt nu mee naar de landelijke Vrouw in de Media Award 2023. Tot en met 1 maart is de stembus hiervoor geopend. Op 8 maart wordt de winnaar samen met de Vrouw in de Media Oeuvre-Award bekend gemaakt tijdens een feestelijk event in Beeld en Geluid in Hilversum.