Afbeelding

Aya Selman wint de Vrouw in de Media Award

Algemeen

ALMERE - Aya Selman ontvangt de Vrouw in de Media Award 2022 voor Flevoland. Selman is raadslid voor de PvdA en verpleegkundige en komt regelmatig in de lokale media vanwege haar maatschappelijke betrokkenheid, met name voor vluchtelingen en de armere mensen.  

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Voor de nominaties van de regionale VIDM-award werd door een regionale jury gekeken naar aanwezigheid in de regionale media en/of naar rolmodellen die al wel in de landelijke of vakmedia komen.

Unaniem

Van de zeven genomineerde vrouwelijke experts uit de provincie Flevoland koos de jury unaniem voor Aya Selman. “Aya is zeer maatschappelijk betrokken en zet zich met hart en ziel in voor een rechtvaardige en sociale samenleving. Bovendien weet ze precies hoe ze haar netwerk en sociale media moet inzetten om impact te maken en haar boodschap uit te dragen.” 

Regionaal

De regionale award is een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. Aya Selman dingt nu mee voor de Vrouw in de Media Award 2022 landelijk. Tot en met 31 januari is de stembus hiervoor geopend. Op 6 februari ’s avonds wordt de winnaar samen met de You Go Girl Award 2022 bekend gemaakt. 

Rolmodellen

De initiatiefnemers Janneke van Heugten van expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) en Marga Miltenburg van Sprekersbureau ZijSpreekt zetten zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media. Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd op de radio en televisie en in kranten en digitaal nieuws, stellen zij. I