E-Concept en Clausing Bouwbegeleiding gaan samenwerken. (Foto: aangeleverd)
E-Concept en Clausing Bouwbegeleiding gaan samenwerken. (Foto: aangeleverd)

Kandidaat-kopers kasteel gaan samenwerken

Algemeen

De twee kandidaat-kopers die zich in december opwierpen op Kasteel Almere in de oorspronkelijke staat af te bouwen, hebben besloten samen te gaan werken.

De twee partijen (E-Concept en Clausing Bouwbegeleiding) dienden zich bij de gemeenteraad aan, toen de raad de mogelijkheid besprak om mogelijk woningbouw op het kasteelterrein toe te staan. Beide partijen beweren genoeg middelen te hebben om het kasteel naar het oorspronkelijke idee af te bouwen. Dus met orangerie, stallen en kasteeltuinen. E-Concept wil het kasteel als klimaatcentrum inrichten, waarbij het behouden blijft als trouwlocatie en recreatiegebied. Clausing wil het kasteel ook naar het oorspronkelijke idee inrichten, maar denkt – naast trouwlocatie - vooral aan een wellnesscentrum met hotel. 

Samenwerken

Ondanks dat beide partijen aangeven over voldoende geldschieters te beschikken, laten de partijen nu weten de krachten te willen bundelen en samen verder te gaan om het kasteel in de oorspronkelijke staat af te bouwen. Daartoe moet de gemeenteraad wel besluiten woningbouw niet toe te staan op het terrein. Of de plannen van beide partijen doorgaan ligt echter niet in de handen van de gemeenteraad, maar bij eigenaar Gravin BV.