Winnares Mariam Talhaoui. (Foto: aangeleverd)
Winnares Mariam Talhaoui. (Foto: aangeleverd)

Almeerse Mariam Talhaoui wint Global People Award

Algemeen

Mariam Talhaoui, eigenaresse van Second Home Kinderopvang in Almere, heeft de Global People Award gewonnen in de categorie Entrepeneur. De onderneemster was in 2019 ook genomineerd voor de titel Flevolandse Zakenvrouw. De Global People Awards worden jaarlijks uitgereikt om de kracht van diversiteit te benadrukken en een inspiratie te zijn voor een inclusieve werkomgeving.

In een reactie laat winnares Mariam Talhaoui weten: “Succes gaat niet alleen over wat je bereikt in je leven, het gaat ook over wie je inspireert om mooie dingen te bereiken in hun leven. Ik ben ontzettend trots dat ik dit jaar gekozen ben als winnares van de Global People Awards in de categorie Entrepreneur. Ik ben enorm dankbaar dat ik samen met de medefinalisten op deze avond diversiteit en inclusie onder de aandacht hebben kunnen brengen. Laten we elkaar blijven inspireren.”

Onderneemster
Talhaoui, dochter van een gastarbeider, begint al na haar studie in de kinderopvang, Sinds 2004 is ze woonachtig in Almere en vijf jaar later gaat ze aan de slag als manager bij een kinderopvang in Amsterdam. Ook komt ze dan als werkende moeder in aanraking met veel onmogelijkheden van de kinderopvang. Zo kunnen haar kinderen niet vroeg naar de kinderopvang, mits zij hiervoor extra betaalt. Ook is het ruilen van dagen, haal en brengservice, ontbijtservice en maaltijdenservice onmogelijk. Dit moet echt anders, vindt Talhaoui.

120 mensen in dienst
Als ze 27 jaar is, richt ze midden in de financiële crisis, Second Home Kinderopvang op. Hiermee wil Mariam een werkend gezin of alleenstaande ouder de beste opvang bieden die er is. Nu, 8 jaar verder, 12 succesvolle locaties en met ruim 120 mensen in dienst, kan Talhaoui met trots zeggen dat het prachtige concept goed is uitgewerkt.

Maatschappelijk betrokken
Talhaoui is daarnaast erg maatschappelijk betrokken. Ze zet zich in voor de jeugd in Almere, biedt met haar peuterspeelzaal een plek aan kinderen met een (taal)achterstand en kinderen die gevlucht zijn. Daarnaast biedt ze met als uitgangspunt de minder bedeelde kinderen op haar opvanglocaties, diverse sportactiviteiten aan en verzorgt ze in de schoolvakantie leuke uitjes.

Ambassadeur
De winnaars van de Awards mogen zich een jaar inzetten als ambassadeur van Global People. Een voorbeeldfunctie waarmee ook andere multiculturele professionals en vooral ook jongeren een positieve boodschap meekrijgen en een spiegel wordt voorgehouden.