Stichting Opkikker vraagt bedrijven om oude telefoons en tablets te doneren. (Foto: Stichting Opkikker)
Stichting Opkikker vraagt bedrijven om oude telefoons en tablets te doneren. (Foto: Stichting Opkikker)

Stichting Opkikker doet oproep aan bedrijfsleven

Algemeen

Stichting Opkikker doet een speciale oproep aan het bedrijfsleven om oude telefoons en tablets in te leveren. Al eerder riepen zij hiertoe op, maar nu werkt de stichting samen met recyclingpartner Eeko waarmee zij verzekeren zorg te dragen voor het vernietigen van eventueel bedrijfsgevoelige data.

Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen en hun gezin zodat ze even het ziek zijn vergeten en genieten met het hele gezin. Voor iedere ontvangen tablet of telefoon ontvangt de stichting een vergoeding, die ten goede komt aan de kinderen en hun families.

Dataverwijderingsrapport
Ruud Sliphorst, directeur van Stichting Opkikker, laat weten: “Binnen het bedrijfsleven zijn er veel zakelijke telefoons en tablets in de omloop. Op deze toestellen staat mogelijk gevoelige informatie over jullie bedrijf, waardoor wij ons voor kunnen stellen dat jullie voorzichtig zijn met het recyclen hiervan. Na overleg met onze B recyclingpartner Eeko zullen deze bruikbare mobiele telefoons en tablets worden gewiped met Blancco (Mobile Device Eraser) software. Hiermee wordt alle data definitief en veilig verwijderd. Indien overeengekomen geven zij zelfs een dataverwijderingsrapport uit voor de ingeleverde toestellen.”

Bedrijven die toestellen willen doneren, kunnen bellen naar 0570- 858585 of kijken op www.opkikker.nl