Doemere in Almere Buiten (Foto: aangeleverd)
Doemere in Almere Buiten (Foto: aangeleverd)

Almere Buiten Centrum krijgt Bedrijveninvesteringszone

Algemeen

Om het centrum van Almere Buiten aantrekkelijker te maken voor bezoekers, toeristen, klanten en ondernemers verenigen ondernemers en vastgoedeigenaren zich in een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) in het centrum van Almere Buiten. Dit in navolging van de succesvolle BIZ in Haven.

Wethouder Hilde van Garderen: “Ik ben er trots op dat deze stap is genomen en ik juich het van harte toe. Met het instellen van een BIZ voor Almere Buiten Centrum wordt een belangrijke doelstelling van de Stedelijke Vernieuwingsagenda gerealiseerd. Door het combineren van de krachten en specialismen van de partners is er een brede kennis van het gebied aanwezig en is er op diverse manieren verbinding met de bewoners, bezoekers en ondernemers om zo gezamenlijk verder te bouwen aan een economisch en sociaalmaatschappelijk sterk centrum. Want Stedelijke Vernieuwing doe je nooit alleen.”

Wat is een BIZ?

Een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers en/of vastgoedeigenaren samen vijf jaar lang investeren in het aantrekkelijker, bekender en veiliger maken van hun gebied. Alle ondernemers en of vastgoedeigenaren binnen dit gebied betalen via vastgestelde tarieven mee aan gemeenschappelijke voorzieningen in dat gebied. BIZ Almere Buiten Centrum wil uitvoering te geven aan de Toekomstvisie Almere Buiten Centrum 2020 – 2030. Verder moet er een onderscheidende identiteit en een herkenbaar profiel voor Almere Buiten Centrum komen, met als doel: meer bezoekers, langere verblijven, trotse Buitenaren en een florerend bedrijfsleven en wordt er gestreefd naar een prettig verblijfsklimaat zodat bezoekers blij zijn, graag terugkomen en er langer verblijven in Buiten.