Karima el Bakkalli van Get fat with me is één van de vijf Almeerse ondernemers in de top 100. (Foto: KvK)
Karima el Bakkalli van Get fat with me is één van de vijf Almeerse ondernemers in de top 100. (Foto: KvK)

Vijf Almeerse bedrijven in KvK Innovatie Top 100

Algemeen

Vijf Almeerse mkb-bedrijven hebben de erelijst van de Kamer van Koophandel Innovatie Top 100 gehaald. Dat maakt de Kamer van Koophandel deze week bekend. In februari 2022 maakt de KvK de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welke onderneming zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Get Fat with me, Gooimeer, Packaging.nl, VanBoven en GPS-Buddy Nederland zijn de Almeerse ondernemingen die in de top 100 staan. Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit meer dan 330 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie. Meer dan de helft van de bedrijven uit de lijst heeft maximaal tien mensen in dienst. Er zijn 33 startups.

Innovatie

Innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de KVK Innovatie Top 100. En niet zonder reden: uit onderzoek van KVK onder Top 100-bedrijven blijkt dat innovatie zorgt voor groei. Driekwart van de ondernemers geeft aan dat door de innovatie de concurrentiepositie is toegenomen en dat de omzet (bij 72%) is gestegen. De winst en productiviteit is toegenomen bij 57%. Bij iets meer dan de helft is het aantal medewerkers toegenomen en de export gestegen. Hierdoor is een plek in de KVK Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken.

Uitreiking

Op 2 februari 2022 maakt een jury, onder voorzitterschap van Ruud Koornstra, de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in de nummer 1 positie van Somnox overneemt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen. Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden, de winnaar ontvangt een plaquette. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is.