Ook in de praktijk werkt UWV samen met partners om werkzoekenden aan het werk te helpen in een kansrijk beroep. (Foto: aangeleverd)
Ook in de praktijk werkt UWV samen met partners om werkzoekenden aan het werk te helpen in een kansrijk beroep. (Foto: aangeleverd)

Oplossingen voor grote personeelstekorten in Flevoland

Algemeen

Het aantal WW-uitkeringen daalde in oktober verder in de provincie Flevoland, net als de maanden daarvoor. Door deze afname – en de toename van vacatures – komen veel werkgevers nu nog moeilijker aan personeel dan vóór corona. Dit blijkt ook uit Regio in Beeld, een jaarlijkse publicatie over de regionale arbeidsmarkt. Deze bracht UWV onlangs uit, samen met een overzicht van ruim 110 kansrijke beroepen in Flevoland en 27 oplossingen voor werkgevers met personeelstekorten.

Eind oktober 2021 verstrekte UWV 5.818 WW-uitkeringen in de provincie Flevoland. Ten opzichte van de maand daarvoor is dit een daling van 3,5% (-213 uitkeringen). Dit is iets minder dan de landelijke afname van 4,2%. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW’ers lager. De regionale daling is 29,6%, oftewel 2.446 uitkeringen. Deze afname is iets groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-28,4%).

Personeelstekorten groter

Door de afname van WW-uitkeringen en toename van vacatures is het moeilijker voor werkgevers om personeel te vinden. In de eerste week van november verscheen Regio in Beeld, een jaarlijkse UWV-publicatie die de ontwikkelingen op de 35 regionale arbeidsmarkten schetst. Uit Regio in Beeld blijkt dat de personeelstekorten van vóór corona terug zijn en zelfs groter zijn dan voor de pandemie. De regionale lijsten met kansrijke beroepen geven inzicht waar de kansen liggen voor werkzoekenden en voor welke beroepen werkgevers dus moeilijk aan kandidaten kunnen komen. In het overzicht van Flevoland staan meer dan 110 kansrijke beroepen, waarvan ruim de helft in de techniek.

Concrete oplossingen

UWV ondersteunt werkgevers in het oplossen van personeelstekorten. De publicatie Personeelstekorten aanpakken, Oplossingen voor werkgevers beschrijft verschillende strategieën om personeelstekorten te verkleinen. Het rapport geeft 27 concrete oplossingen, tips en voorbeelden, verdeeld over drie pijlers: 

  1. 1. Nieuw talent van binnen of buiten de organisatie aantrekken, bijvoorbeeld door huidig personeel te scholen.
  2. 2. Werk anders organiseren, onder andere door meer uren werken mogelijk te maken of de administratieve taken te verminderen.
  3. 3. Personeel binden en boeien, zoals het verlichten van de werkdruk of sneller een vast contract geven.

Samenwerkingen

Ook in de praktijk werkt UWV samen met partners om werkzoekenden aan het werk te helpen in een kansrijk beroep. In het WerkgeversServicepunt en in verdere samenwerking met gemeenten en partners werkt UWV samen aan projecten, zoals het omscholingstraject ICT Support – Helpdeskmedewerker. In dit traject worden 15 deelnemers opgeleid om in de ICT te gaan werken. ICT Fieldlab verzorgt de opleiding samen met UWV, gemeente Almere, MBO College Almere en Fast Lane.