Afbeelding
AlmereZaken

Buitenvaart zet kassen open

Algemeen

Zaterdag 5 april openen dertien glastuinders op bedrijventerrein De Vaart hun deuren. Kom in de Kas is de naam van deze open dag voor de glastuinbouw. Het gebied is zeer gevarieerd, met moderne kassen, volkstuinen onder glas en duurzame productie. Een Rozenshow, bedrijven in werking en een veilingklok. Het kan in de kas, want in de kas kan alles. Kom in de Kas wordt voor de 37ste keer georganiseerd en is een van de grootste publieksevenementen van ons land.

Rozen zo ver je kunt kijken, proeven van pittige pepers vers van de pluk en je verbazen over bloeiende tuinplanten. Kortom: kom in de kas! Gastvrije tuinders laten je graag kennismaken met de wereld van de glastuinbouw en geven zo stap voor stap de geheimen van de kassen prijs. De kwaliteit van het product en de zorg voor het milieu zijn daarbij ontzettend belangrijk, en hoe dat in de praktijk in z’n werk gaat kunnen bezoekers nu zelf ervaren. Kom in de Kas is een uitje voor de hele familie, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Kom kijken
In onze regio zijn maar liefst dertien bedrijven opengesteld en kun je gemakkelijk een dag vullen met het bekijken van al die mooie kassen vol rozen, tuinplanten en pepers. Om het bezoek nóg completer te maken, wordt er in en om de kassen van alles georganiseerd. Zo is het mogelijk op een veiling, compleet met veilingklok producten te kopen, wordt er een rozenshow gehouden, zijn er bedrijven in werking en kun je gratis proeven van al het lekkers uit de kassen. Voor kinderen is er een clown die figuurtjes maakt van ballonnen, ze kunnen zich laten schminken, pony rijden en wil je bloemen in je haar, dan kan dat ook. Wie trek heeft kan proeven van al het lekkers uit de kas of snoepen van een suikerspin. Meer dan genoeg redenen om in de kas langs te komen.

Kom in de kas steunt twee goede doelen
Kom in de kas steunt twee goede doelen: No kidding en Teachers for Africa. De gehele opbrengst van de veilingklok gaat naar het goede doel No kidding. Door middel van sportactiviteiten die drie CIOS-studenten organiseren gaat deze opbrengst naar Teachers for Africa.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In Almere-Buitenvaart nemen dertien bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Iedere kas heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 5 april. Goed bereikbaar met auto en fietsen er rijdt een gratis pendelbus tussen het station Almere Buiten en het Glastuinbouw gebied ‘Buitenvaart’. Kom in de Kas is een gratis evenement. Voor meer informatie kijk ook op www.komindekas.nl.