Afbeelding
AlmereZaken

Libelle Zomerweek langer in Almere

Algemeen

Deze week ondertekenden mevrouw Eijkemans namens Sanoma en wethouder Huis een convenant. Hierin zijn samenwerkingsafspraken vastgelegd om ervoor te zorgen dat de Libelle Zomerweek tot 2018 op het Almeerderstrand kan worden gehouden, ook tijdens de ontwikkelingen op die plek

Het Almeerderstrand en omgeving zijn volop in ontwikkeling. Zo wordt er hard gewerkt aan de verbreding van de A6 en de ontwikkeling van DUIN waar aan de rand van de polder een volledig duinlandschap verrijst. In een periode van 10 tot 15 jaar worden hier in de nieuwe duinen woningen, kantoren, detailhandel, horeca, leisure, maatschappelijke voorzieningen, zorg en welness gebouwd.

 

Deze ontwikkelingen zijn van invloed op het gebruik van het Almeerderstrand als evenemententerrein. De gemeente en Sanoma willen de Libelle Zomerweek ook de komende jaren op het Almeersderstrand laten plaatsvinden. Daarom zijn er afspraken gemaakt over het gebruik van het terrein, de bereikbaarheid en veiligheid. Dankzij deze afspraken is het in ieder geval tot 2018 mogelijk om de Libelle Zomerweek op het Almeerderstrand te houden.

 

Hoofdredacteur Franska Stuy: “Ook Libelle is blij met dit convenant. Libellelezeressen zitten door het hele land en daarom is een supercentrale plek voor ons heel belangrijk. We gaan er elke keer weer een mooi feest van maken de komende jaren!”