Yvette de Bake. (Foto: Marco ter Beek)
Yvette de Bake. (Foto: Marco ter Beek)

Flynth: Eindejaarstips voor 2020

Column

Het einde van het jaar is in zicht... 2021 geeft ons weer perspectief, een vaccin kan ons weer terugbrengen naar normaal. In de tussentijd hebben wij genoeg tijd om te zorgen dat wij fiscaal wel optimaal presteren. Wat moet u nog vóór 1 januari 2021 regelen? Wij schenken u 4 tips op de valreep: 

1. Keer een belastingvrije bonus uit in de WKR

In 2020 is de vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR) eenmalig verhoogd. Mogelijk is er dan nog ruimte om uzelf nog een onbelaste bonus uit te keren. De Belastingdienst keurt in ieder geval een bonus van maximaal € 2.400 per werknemer per jaar goed. Het leveren van bewijs of onderbouwing is dan dus niet nodig. Bent u DGA en is er genoeg vrije ruimte? Dan kunt ook u gebruik maken van deze goedkeuring.

2. Verlaag uw spaargeld vóór 1 januari 2021

Omdat de spaarrente nog steeds erg laag is, is box 3 misschien niet de meest gunstige box voor u. U kunt daarom overwegen om vóór de peildatum van 1 januari 2021 uw spaargeld in te brengen in een (nieuwe) BV, in te brengen in een open fonds voor gemene rekening, te storten als informeel kapitaal of agio in uw BV of om het geld uit te lenen aan uw BV (de zogeheten terbeschikkingstellingsvordering in Box 1).

3. BREXIT, vraag in het Verenigd Koninkrijk (VK) in 2020 betaalde btw vóór 1 januari 2021 terug

Tijdens de overgangsperiode vanaf 1 februari tot en met 31 december 2020 blijft alles zoals het was. Voor het terugvragen van in 2020 in het VK betaalde omzetbelasting kunt u op de gebruikelijke manier via het portal van de Nederlandse Belastingdienst de btw terugvragen. Na 31 december 2020 moet u zich mogelijk rechtstreeks aanmelden bij de Belastingdienst in het VK om die btw nog terug te kunnen vragen en dat kan wel een moeilijker proces worden, daarnaast kan dan ook langer duren voordat u uw geld weer terug heeft.

4. Dividend uitkeren

Het tarief voor inkomen uit aanmerkelijk belang (dividend) gaat van 2020 gefaseerd omhoog, van 26,5% in 2020 en 26,9% in 2021! Geniet dus nog vóór 31 december een Kerstbonus als dividend 2020!

Doe er uw voordeel mee en zorg voor elkaar! Meer tips vindt u op de website: https://www.flynth.nl/home/eindejaars-themas

Yvette de Bake
Vestigingsdirecteur Flynth Almere