Afbeelding

DESC Consultancy & Coaching BV: “Bedrijven kunnen zoveel efficiënter én prettiger werken”

Bedrijfsprofiel

Projecten die niet zo soepel lopen als zou kunnen, klanten die niet optimaal tevreden zijn en werknemers die niet voldoende werkplezier hebben. Het zijn drie veelvoorkomende uitdagen die menig bedrijf bekend voorkomen. Debby Eekman richtte daarom zeven jaar geleden DESC Consultancy & Coaching BV op, een organisatie dat andere bedrijven coacht om al deze processen op een efficiënte én leuke manier te verbeteren. De onderneming die van oorsprong Almeers is, wil zich de komende tijd vooral op de lokale ondernemers van Almere richten. 

“Vaak beginnen mijn handen al te jeuken als ik zie hoe sommige organisaties te werk gaan,” vertelt Debby Eekman, eigenaresse van DESC Consultancy & Coaching BV. Met haar bedrijf helpt ze andere ondernemers en werknemers om bedrijfsprocessen te verbeteren, om zo tot een beter resultaat te komen. “De winst is hierbij tweeledig: aan de ene kant wordt er veel beter gepresteerd, maar aan de andere kant neemt ook het werkplezier toe. Mensen varen wel bij structuur, als iedereen weet wat er wanneer wordt verwacht, zorgt dat voor duidelijkheid en rust. En dat is de ideale omgeving om succesvol en prettig aan het werk te zijn.”

Almeerse roots 

DESC Consultancy & Coaching BV is sinds 2015 in Almere gevestigd en verhuisde afgelopen jaar naar een nieuwe locatie aan de Bolderweg. Hoewel Almere haar thuislocatie blijft, reist Debby Eekman regelmatig door het land om grote en middelgrote ondernemingen te coachen. Dit doet ze aan de hand van haar expertise als SCRUM én Lean trainer.

Streamer: “We verspillen te veel tijd aan onnodige zaken”

Over SCRUM en Lean 

SCRUM is een agile projectmanagement- en productontwikkelingsframework dat is ontworpen om teams te helpen effectiever te werken en producten van hogere kwaliteit te leveren. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld voor softwareontwikkeling, maar wordt tegenwoordig in verschillende branches en voor diverse projecten gebruikt. Lean is een bedrijfsfilosofie en managementbenadering die gericht is op het elimineren van verspilling en het optimaliseren van processen om waarde toe te voegen voor klanten. Het is oorspronkelijk ontwikkeld in de productie-industrie, met name door Toyota, maar wordt nu in verschillende sectoren en bedrijven toegepast, waaronder productie, dienstverlening, gezondheidszorg, en nog veel meer.

Combinatie 

Juist door deze twee methodieken te combineren wordt tijdens de trainingen van Debby het volgende bereikt in de bedrijven:

  • Verbeterde efficiënt
  • Verhoogde kwaliteit
  • Kostenbesparing
  • Betere klanttevredenheid

Streamer: “Juist de combinatie van SCRUM en Lean zorgt voor succes”

Grote namen 

“Het is geweldig om te zien wat je al in korte tijd binnen een bedrijf kan bereiken, gewoon door simpele technieken toe te passen en inzicht te krijgen in wat er verbeterd kan worden. Met name het stuk werktevredenheid is iets waar ik veel voldoening uit haal, want juist het personeel is van de grootste waarde voor het bedrijf.” Hoewel DESC Consultancy & Coaching BV een Almeerse onderneming is, heeft Debby ook al trainingen bij grote bedrijven bezorgd, waaronder bijvoorbeeld Umbro, Asics, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Gazelle, Action, ASML, Vitens en DHL.

Kennismaken 

Debby benadrukt dat een bedrijf echter echt geen multinational hoeft te zijn, om gebruik te maken van haar diensten. “Integendeel, we zien juist in kleinere of MKB-ondernemingen dat het geven van inzicht en het aanbrengen van structuur tot enorme verbeteringen kan leiden. Vaak zijn mensen door de tijd heen gewend geraakt aan een bepaald werkproces en een frisse blik hierop kan veel betekenen. Mochten Almeerse ondernemers geïnteresseerd zijn in een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan kom ik graag bij ze langs om uit te leggen wat ik specifiek voor hun ondernemen kan betekenen.”

DESC HOLDING 
Bolderweg 18b-14
1332 AV Almere

W: www.descholding.com
M: debby@descholding.com
T: 06-11371150