Covebo Zeewolde
Covebo Zeewolde Sjors van den Berg, Covebo

Covebo: Ieders wereld van werk gewoon goed geregeld

Bedrijfsprofiel

De juiste mensen aannemen op de juiste functie, hoe doe je dat precies? Zeker in de huidige tijd waarin personeelstekorten de arbeidsmarkt teisteren is het niet makkelijk om geschikt personeel te vinden. Uitzendbureau Covebo in Zeewolde weet voor de sectoren productie en logistiek al 16 jaar de juiste mensen voor de juiste functies te vinden.

De organisatie is groot geworden door klein te blijven en onderscheidt zich van andere uitzendbureaus met een unieke werkwijze en een beleid waar zowel klant, uitzendkracht als medewerker zich uitstekend in kunnen vinden. Covebo uitzendgroep kent in totaal 33 vestigingen die allemaal lokaal opereren maar ook nauw met elkaar samenwerken. Op de vestiging in Zeewolde zijn 13 medewerkers verdeeld over 3 teams werkzaam die zowel Nederlandse als internationale medewerkers werven voor bedrijven uit Zeewolde, maar ook voor ook een steeds groter wordend aantal bedrijven uit Almere zetten de medewerkers van de vestiging Zeewolde zich dagelijks in.

Unieke werkwijze

“Binnen Covebo werken we met teams die eigenlijk allemaal eigen bedrijfjes zijn. Met een eigen winst en verlies rekening, eigen recruiters en eigen verantwoordelijkheden,” aldus Debby van Asselt, sales coördinator bij Covebo Uitzendgroep. Deze werkwijze geeft werknemers veel vrijheid om de werkzaamheden zelf in te richten. De lijntjes met zowel klanten als uitzendkrachten zijn kort, wat ervoor zorgt dat er goed ingespeeld kan worden op actuele vraagstukken en situaties en ervoor zorgt dat de service van Covebo verder reikt dan alleen het vinden van geschikt personeel voor openstaande vacatures. De organisatie heeft bijvoorbeeld ook een adviserende rol op het gebied van wet- en regelgeving naar klanten toe.

Welkom in Nederland

We regelen alles wat iemand nodig heeft om in Nederland te kunnen leven

Bepaalde vacatures zijn moeilijk met Nederlandse krachten te vullen. Deze vult Covebo met werknemers uit bijvoorbeeld Polen, Hongarije, Roemenië of andere veelal Oost Europese landen. “Wij halen mensen uit heel Europa naar Nederland. Deze mensen willen graag werken in Nederland en vaak ook een toekomst opbouwen. Bij het inzetten van buitenlandse werknemers komt natuurlijk wel wat meer kijken dan bij de inzet van Nederlandse werknemers. Wij begeleiden het hele proces.” Nadat lokale wervingsbureaus een eerste selectie hebben gedaan komt de werkzoekende met Covebo in contact voor een sollicitatiegesprek. “Als wij ook vinden dat het past, komt iemand naar Nederland. Wij regelen dan huisvesting, maar gaan ook mee naar de gemeente voor inschrijving en een BSN nummer. Daarnaast regelen wij bijvoorbeeld de zorgverzekering, alles wat iemand nodig heeft om in Nederland te kunnen leven.” Naast deze praktische zaken zet de organisatie zich ook in om uitzendkrachten zich welkom te laten voelen in Nederland. Als ze een vraag hebben kunnen ze bij Covebo terecht. Als ze arriveren op Schiphol haalt een medewerker van de organisatie ze daar op. Met dat soort gebaren biedt Covebo een stukje extra service.

Opleiding en scholing

Als er sprake is van een taalbarrière, of de motivatie voor een functie er wel is maar de vereiste opleiding ontbreekt, springt Covebo ook op dat gebied bij. De organisatie biedt, samen met de werkgever, Nederlandse taalcursussen of vakopleidingen waarmee uitzendkrachten zichzelf kunnen ontwikkelen en diploma’s kunnen halen, om daarmee toch een passende situatie te realiseren voor het vervullen van de gewenste functie. Deze service bindt uitzendkrachten ook aan de organisatie. Niet altijd als uitzendkracht, soms ook op heel andere manieren. De eerste Poolse uitzendkracht die de organisatie jaren geleden naar Nederland haalde is tegenwoordig de directeur van Covebo Polen.

Vrijheid en vertrouwen

De organisatie zorgt niet alleen goed voor haar klanten en uitzendkrachten, ook voor de eigen medewerkers wordt goed gezorgd. Een fijne werkomgeving met ruimte voor ontwikkeling, leren en zelfontplooiing staat centraal. Met de verantwoordelijkheid die elk afzonderlijk team draagt gaan ook uitdagingen gepaard. Covebo biedt de vrijheid en het vertrouwen om die verantwoordelijkheid ook echt te nemen. Initiatief nemen wordt gestimuleerd en fouten maken mag, want daar leer je van.

Successen vieren

Dat inspanning en ontspanning hand in hand gaan wordt onderstreept door de tafeltennistafel die in het kantoor te vinden is. Welzijn en motivatie onder werknemers is bij Covebo de sleutel tot succes. “Afgelopen jaar zijn we met de hele organisatie naar Terschelling geweest om ons 20-jarig bestaan te vieren. Dat was heel leuk en past ook echt bij ons, wij vieren successen en mijlpalen eigenlijk altijd.”

Covebo Zeewolde
Planetenveld 43
3893 GE, Zeewolde

www.covebo.nl
zeewolde@covebo.nl
036 536 3316

Debby van Asselt, sales coördinator bij Covebo Uitzendgroep
Afbeelding