Stijn Nijhuis. (Foto: aangeleverd)
Stijn Nijhuis. (Foto: aangeleverd)

Stijn Nijhuis: ‘Zo succesvol zijn kan júíst in Almere’

Bedrijfsprofiel

Onlangs sleepte Stijn Nijhuis, CEO van Enreach en mede-oprichter van Voiceworks, een prestigieuze award in de wacht. Tijdens de finale van de 25e Nederlandse editie van het EY Entrepreneur Of The Year-programma werd hij als winnaar benoemd van de EY Entrepreneur Of The Year award. Nijhuis dingt nu ook mee voor de Award van de wereldwijde ondernemer van het jaar. Deze prijs wordt al meer dan dertig jaar in ruim zestig landen uitgereikt. De award is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun klanten en hun medewerkers te halen. Almere Zaken sprak met Nijhuis, die door de jury ‘de nieuwe Elon Musk’ werd genoemd. 

“Die vergelijking met Musk is natuurlijk een mooie omschrijving, maar om eerlijk te zijn wel een andere categorie dan waar wij in werken. Ik heb geen ambitie om naar Mars te gaan, maar we zijn wel heel sterk bezig met innovaties en out of the box-denken en werken.” Dat Nijhuis de award won, zorgde voor een positieve verrassing. “De concurrentie was behoorlijk, we stonden in een mooi rijtje van genomineerden. Dat was op zich al een erkenning waar we trots op waren. Dat we wonnen, was voor ons geen vanzelfsprekendheid, maar zeker wel de kers op de taart voor onze manier van werken.”

Innovatie

Nijhuis toont zich de dag na de overwinning bescheiden, maar ook trots op wat zijn bedrijf de afgelopen jaren heeft bereikt. De CEO van Enreach en medeoprichter van Voiceworks begon zijn carrière in Almere, en woont en werkt daar nog steeds. Tot zijn volle tevredenheid. “Als er één stad in Nederland is, waar je een innovatief technisch bedrijf kan starten en kan laten doorgroeien, is het juist Almere. Toen we een aantal jaar geleden besloten om door de groei van het bedrijf op zoek te gaan naar een ander pand, was het dan ook een logisch besluit om in Almere te blijven.” Sinds die tijd vestigt Enreach zich in Almere Duin, waar inmiddels honderden Almeerders maar ook steeds meer werknemers buiten Almere werkzaam zijn.

Meer dan 2,1 miljoen gebruikers in de zakelijke marktWereldspeler

Met als purpose ‘Create Contact Magic’ biedt Enreach geïntegreerde communicatie- en samenwerkingsoplossingen voor inmiddels meer dan 2,1 miljoen gebruikers in de zakelijke markt. Door partnerships en overnames is Enreach in no time uitgegroeid van Nederlandse scale-up tot pan-Europees bedrijf, met ambitie om wereldspeler te worden. Naast grote bedrijven in Europa, richt Enreach zich grotendeels op het MKB, waar de grootste groep klanten uit bestaat. Nijhuis legt uit wat Enreach precies doet en waarom het zaken vaak anders aanpakt dan andere technologie bedrijven.

Voiceworks 

“Almeerse bedrijven kennen ons vaak nog onder de naam Voiceworks, waarmee we bekend zijn voor alle technische diensten die we voor bedrijven regelen en verzorgen. Voiceworks is nu onderdeel van de grotere Europese groep Enreach, maar we staan nog steeds op dezelfde manier voor de ondernemers klaar. Na KPN zijn we de marktleider in onze branche, daar zijn we trots op als Almeers bedrijf. Met al onze medewerkers ontwikkelen, implementeren en verzorgen we het complete pakket aan communicatieoplossingen voor het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan Voice over IP en glasvezelverbindingen, maar ook functionaliteiten zoals software voor videovergaderingen om flexibel vanuit een locatie naar wens te kunnen werken. We bieden ook een mobiele oplossing aan waarbij met één simkaart meerdere vaste én mobiele telefoonnummers gebruikt kunnen worden. Zo kunnen mensen met één telefoon zowel hun zakelijke als hun privé-nummer gebruiken.“

We zoeken non-stop talentvol personeel Anders werken 

Het succes van Voiceworks en Enreach is mede te danken aan de grote groei die het bedrijf de afgelopen jaren doormaakte. Goed personeel is daarbij de eerste levensbehoefte. Nijhuis legt uit waar hij tegenaan loopt als het gaat om de expansie van zijn onderneming. “In Amsterdam ben je een van de vele bedrijven, maar in Almere zijn we uniek. En hoe gaaf is het voor bedrijven om een product te hebben, dat om de hoek is ontwikkeld en gebouwd? Om dat te continueren zoeken we non-stop naar de best getalenteerde mensen in de branche. Zij zijn bij ons altijd welkom. We zien ook dat steeds meer mensen buiten Almere bij ons komen werken en Almere verkiezen boven een bedrijf op de Zuid-as. Als je in Almere woont, kan je bovendien lekker op de fiets naar het werk. Dat is ook het voordeel dat we nu niet meer op een industrieterrein zitten, maar in Almere Duin, de locatie van ons hoofdkantoor is prachtig.“

Nieuwe generatie

Nijhuis vervolgt: “Bovendien geloof ik heilig in het nieuwe werken, het werken van de toekomst. Daarin gaan we ver. Zo zijn we nu bezig met een idee voor onbeperkte vakantiedagen. We hebben ook geen standaard evaluatiegesprekken of management-lagen. We doen het anders. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen, en dat doel houdt iedereen zelf hoog in het vaandel. Enreach wil groeien, nog beter worden. Ideeën van medewerkers zeggen we standaard JA op, tenzij het natuurlijk schadelijk kan zijn voor het bedrijf, zodat elk plan direct uitvoerbaar is. Geen vergaderingen, geen bureaucratie, maar intrinsieke motivatie. Dat werkt uitstekend. We zien dat de mensen én het bedrijf hier heel goed op varen, het is de kracht achter ons succes: de nieuwe generatie van werken. En daarmee gaan we de komende tijd nog veel meer groei tegemoet.”

Voor meer informatie of contact: 

Enreach
Verlengde Duinvalleiweg 102
1361 BR Almere
Tel: 088 889 0889
www.enreach.com en www.voiceworks.com