André Touber van Schattepatat. (Foto: Fred Rotgans)
André Touber van Schattepatat. (Foto: Fred Rotgans)

Verse friet van Schattepatat in Almere en omstreken bekend

Bedrijfsprofiel

André en Annemieke Touber van Schattepatat maken als sinds 2009 heerlijke verse friet. Deze leveren zij onder andere  aan bedrijven, voetbalverenigingen en restaurants in Almere en omstreken. “We zijn alweer bijna 12,5 jaar geleden gestart met een frietkraam in de Noorderplassen-West”, vertellen zij.  Sinds twee jaar heeft Schattepatat ook een eigen pand aan de Transistorstraat op bedrijventerrein Gooisekant.  Naast patat en snacks kunnen klanten daar ook terecht voor smakelijke vers belegde broodjes.

“Toen wij destijds in de Noorderplassen kwamen wonen, was daar eigenlijk niks waar je iets te eten kon halen. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg bij de gemeente een vergunning aan voor een snackkraam. Die heb ik gekregen”, vertelt André.  Vanaf dat moment was hij zelfstandig ondernemer. “Daarvoor werkte ik bij Justitie, waar ik overigens ook altijd al de kerstlunches en dergelijke organiseerde. Ik heb dat ondernemende altijd in mij gehad, dat heb ik echt van mijn ouders meegekregen. Mijn vrouw heeft mij enorm gesteund en ook zij zet zich voor 200% in voor de zaak.”

André heeft geen moment spijt gehad van de overstap naar het ondernemerschap. “Ik geniet van het contact met onze klanten en onze leveranciers. We hebben ook een fijn team met gemotiveerde medewerkers. We krijgen veel  positieve reacties en al snel groeiden we met Schattepatat letterlijk de pan uit. Daarom zijn wij een aantal jaren geleden op zoek gegaan naar een eigen pand.”

Regionale aardappelboer

Aan de Transistorstraat op de Gooisekant bereiden zij nu hun verse friet. “Gemaakt van de beste aardappelen van een regionale aardappelboer. Elk seizoen kent zijn eigen aardappel en daarom kan het zijn dat de patat in de winter anders smaakt dan in de zomer. Echter één aspect blijft hetzelfde en dat is de kwaliteit”, benadrukt André. “De aardappelen worden door ons zelf geschild, gesneden, voorgebakken en terwijl je wacht vers afgebakken.”

Halal, vegetarisch en glutenvrij

Naast patat kan ook een keuze worden gemaakt uit een diversiteit aan snacks. “Van de welbekende frikadel of kroket tot een broodje hamburger of kipburger. We hebben in ons assortiment ook halal, vegetarische en veganistische producten en we houden rekening met mensen die een glutenallergie hebben.” Er wordt gewerkt met meerdere frituurpannen, zodat de verschillende producten gescheiden gebakken kunnen worden. “We bakken in vloeibare plantaardige olie, die elke dag wordt ververst.”

Vers belegde broodjes

Sinds kort is Schattepatat ook gestart met vers belegde broodjes. Van een broodje gezond, brie of carpaccio, tot salades met zalm, tonijn of kerrie-ei. De broodjes worden elke dag verse afgebakken en de salades worden elke dag vers bereid. Ook kunnen klanten terecht voor verse drankjes, zoals versgeperste jus d’orange en koele melk of karnemelk. 

Schattepatat op locatie

Met de kraam staat Schattepatat ook op locatie met verse friet en snacks. “Wij staan met regelmaat op buurtfeesten, bruiloften en partijen, maar we zijn ook te boeken door bedrijven die iets te vieren hebben bijvoorbeeld”, vertelt André.“Verder gaan we ook een samenwerking aan met Hocras. Deze horecagroothandel, eveneens gevestigd op de Gooisekant, gaat onze patat leveren aan diverse hotels en restaurants”, vertelt André. “En natuurlijk kijken we ook weer uit naar het nieuwe seizoen en zijn we verheugd onze voorgebakken patat weer te mogen leveren aan diverse voetbalverenigingen.”

Bestellen

Trek gekregen? Bestel een heerlijke lunch om bijvoorbeeld gezellig samen met collega’s van te genieten. Bestellingen kunnen telefonisch of via de mail worden doorgegeven en ter plekke worden afgehaald of worden bezorgd (gratis bezorging op Gooisekant).

Schattepatat
Transistorstraat 54A
06-81477247
Info@schattepatat.nl
www.schattepatat.nl De locatie aan de Transistorstraat. (Foto: Fred Rotgans)