Het predicaat werd overhandigd aan het Poortlyceum (Foto: Fred Rotgans)
Het predicaat werd overhandigd aan het Poortlyceum (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Poortlyceum nu officieel Technasium

Algemeen

POORT – Het Poortlyceum in Almere Poort mag zich sinds woensdag officieel ‘Technasium’ noemen. Vanuit het netwerk Technasium werd het predikaat aan de school overhandigd.

Na drie jaar van intensieve samenwerking tussen leerlingen en docenten, en het realiseren van diverse projecten met externe opdrachtgevers, is het Technasium-concept op het Poortlyceum nu een realiteit. “Met ruim honderd leerlingen verdeeld over drie jaarlagen die het programma volgen, markeert deze opening een belangrijk moment in de ontwikkeling van het Technasium-onderwijs in Almere”, zegt rector Bas Iliohan van het lyceum. “Een ontzettend mooie stap voor ons en het brede onderwijsaanbod in Almere.” Het Technasium Poortlyceum is nu officieel toegelaten tot de landelijke Stichting Technasium, die ruim honderd scholen omvat.

Bèta-karakter

In samenwerking met zusterschool Helen Parkhurst, streeft het Technasium Poortlyceum ernaar om het bèta-karakter van de stad te versterken en het onderwijslandschap van Almere Poort aan te vullen. Het technasium is van plan in de toekomst samen te werken met instellingen voor hoger onderwijs in Almere en omgeving. Deze samenwerkingen zijn gericht op het versterken van de kenniseconomie van Almere en het creëren van een stimulerende omgeving voor innovatie en groei. Het Technasium richt zich  ook op  wisselwerking met basisscholen en lokale ondernemers, evenals met non-profitorganisaties zoals het Repair Café.