Jan Nico Appelman bedankt de aanwezigen voor de samenwerking de afgelopen jaren (Foto: aangeleverd)
Jan Nico Appelman bedankt de aanwezigen voor de samenwerking de afgelopen jaren (Foto: aangeleverd)

Gedeputeerde Jan Nico Appelman neemt afscheid van Flevolandse ondernemers

Algemeen

Gedeputeerde van de provincie Flevoland Jan Nico Appelman heeft gisteren tijdens een bijeenkomst van Horizon bij het Food Forum afscheid genomen van de aanwezige Flevolandse ondernemers. Appelman is twaalf jaar actief geweest als gedeputeerde en heeft zich daarvoor acht jaar lang ingezet als statenlid. 

Tijdens het afscheid sprak Appelman zelf ook enkele woorden. Hij bedankte de Flevolandse ondernemers die deze reis met hem gemaakt hebben en ging dieper in op wat hem al die jaren gedreven heeft: het ontwikkelen en stimuleren van de kenniseconomie binnen Flevoland. “Zodat ondernemers kunnen innoveren, kunnen groeien en kunnen bijdragen aan welvaart, welzijn en geluk van de inwoners van Flevoland.”

Voorrecht

Appelman bedankte iedereen waar hij de afgelopen jaren intensief mee samengewerkt heeft. “Het was echt een voorrecht om met jullie in verschillende geledingen, of het nou vanuit de overheid, vanuit ondernemers of vanuit het onderwijs was, het was echt een voorrecht om met jullie samen te werken. Ik wens jullie het beste.”

Geschenk

Voorafgaand aan de woorden van Appelman sprak directeur van Horizon Marco Smit namens de organisatie zijn dank uit naar Appelman. Hij overhandigde de voormalig gedeputeerde een geschenk. Een houtskooltekening gemaakt door kunstenares Anca Blok met een typerend beeld voor het Flevolands landschap.