Er zijn plannen om circa 850 woningen op de locatie te bouwen. (Foto: Almere Zaken)
Er zijn plannen om circa 850 woningen op de locatie te bouwen. (Foto: Almere Zaken)

Kasteel Almere onder voorbehoud verkocht

Algemeen

Het veelbesproken Kasteel Almere is onder voorbehoud verkocht. Er zijn plannen om circa 850 woningen op de locatie te bouwen, dit meldt Omroep Flevoland

Koper van het kasteel is BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, een onderdeel van de Rabobank. Het Kasteel Almere ligt aan de Oude Waterlandseweg en is al jarenlang een doorn in het oog. Projectontwikkelaar Tijs Blom begon het kasteel in het jaar 2000 te bouwen, maar de bouw werd twee jaar later stilgelegd vanwege financiële problemen. In 2005 werd het project opgekocht door huidige eigenaar Gravin BV dat het kasteel wilde afbouwen en er woningen omheen wilde realiseren. 

De gemeenteraad ging echter destijds niet akkoord met een wijziging van het bestemmingsplan. Daarna ontstond er een patstelling en werd het kasteel een ruïne. Even waren er plannen om het kasteel onderdeel te laten uitmaken van fantasypark WitchWorld, maar ook dat plan ging uiteindelijk niet door. Ook nu is er het plan om de locatie te gebruiken voor verschillende vormen van woningbouw. Het huidige bestemmingsplan is 20 jaar oud, waardoor BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling zegt goede hoop te hebben dat de realisatie van een nieuwe wijk goedgekeurd gaat worden door de gemeente.