Afbeelding
AlmereZaken

Homerustoren verkocht aan beleggingsfonds Credit Linked Beheer

Algemeen

Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn is in Almere Poort gestart met de bouw van het project Homerustoren. Aan de Homeruslaan komt een karakteristieke woontoren met 91 appartementen met een diversiteit aan woningtypes. Het plan is ontworpen door Klunder Architecten in samenwerking met Deltavormgroep Landschapsarchitect. De bouw van de woontoren wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Wessels Rijssen.

Loostad Vastgoedontwikkeling en het Huurwoningen Nederland Fonds, een van de beleggingsfondsen die door Credit Linked Beheer worden beheerd, hebben recent de koopovereenkomst getekend voor de woontoren. De aankoop van de 91 appartementen in de Homerustoren past in de doelstelling van een gespreid woningbezit. Credit Linked Beheer verwacht brede interesse voor de compleet afgewerkte appartementen vanuit verschillende doelgroepen. Dat veel voorzieningen op loopafstand beschikbaar zijn maakt wonen in de Homerustoren volgens de koper aantrekkelijk. De verhuur start begin 2022. Belangstellenden kunnen zich al eerder inschrijven via de site: www.wonenopdezeplek.nl.

Homerustoren

Homerustoren bestaat uit 12 bouwlagen en wordt gekenmerkt door eigentijdse architectuur. De toren sluit op een natuurlijke manier aan op de openbare ruimte van het naastgelegen centrumgebied. Een slanke toren met een hoogwaardige uitstraling en een expressieve entree die uitnodigt te ontmoeten, aldus de bouwer. Over het terrein komt een pad en entree naar het achterliggende park waar bewoners en omwonenden gebruik van kunnen maken. Op die manier wordt er ruimtelijk een natuurlijke relatie gecreëerd tussen het gebouw en het park.

Duurzaamheid

Als ontwikkelaar ziet Loostad het als haar plicht een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. Homerustoren is een plan waar duurzaamheid in verschillende facetten terugkomt, bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame materialen, klimaatadaptie en biodiversiteit. Maar ook voor sociale duurzaamheid en ‘natuurinclusief’ bouwen is aandacht in het plan. Zo wordt er een collectieve watertuin gerealiseerd waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast vindt men hier ook verschillende plantensoorten, bijenhotels en nestkasten. Hiermee wordt niet alleen een toekomstbestendige gebouw gerealiseerd voor mensen, maar ook voor dieren.

Afbeelding