Eigenaar Babis van restaurant Rhodos heeft de deuren van zijn restaurant definitief gesloten. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Eigenaar Babis van restaurant Rhodos heeft de deuren van zijn restaurant definitief gesloten. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Grieks restaurant Rhodos heeft deuren definitief gesloten

Algemeen

Grieks restaurant Rhodos in Almere Centrum heeft de deuren definitief gesloten. Afgelopen zondag was de laatste dag dat gasten er konden genieten van de gerechten uit de Griekse keuken. “Wij willen al onze klanten bedanken voor de 35 mooie jaren die wij hier hebben gehad”, zegt eigenaar C. Biboudis, bij iedereen beter bekend als Babis. 

Het restaurant moet wijken voor woningenbouw. Kroonenberg Groep start in het najaar met de bouw van 40 huurappartementen aan het Stationsplein op de plek waar nu de Zeeman, restaurant Rhodos en de Etos zitten. Op de begane grond komen weer winkels en op de vier verdiepingen daarboven komen appartementen. 

Steunbetuigingen
Babis en zijn team zijn overspoeld door reacties en steunbetuigingen naar aanleiding van het eerdere artikel in Almere Zaken over de gedwongen sluiting. “Iedere dag kregen we wel te horen hoe jammer klanten het vinden, en dat zij ons zullen missen. Wij hadden het ook liever anders gezien, maar we konden er niks tegen beginnen. Alle lieve reacties van de klanten doen ons wel goed.”

De komende weken moeten de handen nog even flink uit de mouwen worden gestoken om het pand kaal op te leveren. Op 31 augustus moeten de sleutels zijn ingeleverd. “Wij willen al onze klanten in Almere in ieder geval bedanken voor al die jaren dat zij bij ons zijn komen eten”, besluit de 62-jarige horecaondernemer.