Eetcafé De Herberg heeft de coronacrisis niet overleefd. (Foto: Facebook Herberg Almere)
Eetcafé De Herberg heeft de coronacrisis niet overleefd. (Foto: Facebook Herberg Almere)

Eetcafé De Herberg heeft deuren definitief gesloten

Algemeen

Eetcafé De Herberg heeft de coronacrisis niet overleefd. De horecagelegenheid in de Zadelmakerstraat heeft definitief de deuren gesloten. In een bericht op Facebook brengen zij het trieste nieuws en bedanken eigenaar Theo Ruhe en het personeel hun klanten.

Eetcafé De Herberg was ruim dertig jaar een begrip in Almere. Klanten laten onder het Facebookbericht massaal weten de befaamde kaasfondue en spareribs te zullen missen. Menigeen kwam er ook graag om gezellig te steengrillen. Trouwe bezoekers, voormalige medewerkers, mensen die er ooit een feest hebben gevierd en andere klanten delen mooie herinneringen en betuigen hun medeleven. 

Coronacrisis

In juni 2021 dreigde De Herberg de deuren al te moeten sluiten als gevolg van de coronacrisis. In de hoop het tij nog te kunnen keren startte het team van het eetcafé een inzamelingsactie via Gofundme. Het personeel, waarvan velen als gast binnenkwamen en waren blijven hangen, zette alles op alles om hun geliefde eetcafé te laten voortbestaan. “Het gezellige steengrillrestaurant, onze feestelijke bar-avonden, waar we gelachen en gehuild hebben, waar we veel mensen hebben mogen leren kennen en mensen mogen bedienen, dreigt allemaal ten onder te gaan door de gevolgen van de coronacrisis”, zo liet het team weten. 

Genadeslag

De steun die zij, net als vele andere bedrijven, krijgen van de overheid was niet genoeg om te kunnen blijven voortbestaan. De nieuwe lockdown was de genadeslag voor het eetcafé, dat nu definitief de deuren heeft gesloten.