UWV (Foto: aangeleverd)
UWV (Foto: aangeleverd)

Aantal WW uitkeringen Flevoland daalt

Algemeen

Eind juni 2022 verstrekte UWV 4.616 WW-uitkeringen in de provincie Flevoland. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 1,8% (-87 uitkeringen). Landelijk was de afname met 2,5% iets groter. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Flevoland is 33,8%, oftewel 2.270 uitkeringen. Deze afname is iets groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-32,6%).

Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Flevoland is in de maand juni opnieuw gedaald. Ten opzichte van de maand ervoor nam het aantal WW-uitkeringen met bijna 2% af. De daling van de WW gaat gepaard met toenemende kansen voor werkzoekenden voor steeds meer beroepen. In de beveiliging zijn er goede kansen op werk als objectbeveiliger.

Een derde minder WW-uitkeringen in Flevoland

Goede kansen op werk in beveiliging

De coronacrisis miste zijn uitwerking niet in de beveiliging. Er was meer vraag naar toezichthouders/ buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) voor het handhaven van de coronamaatregelen. In de evenementenbranche en de luchtvaart was er juist aanzienlijk minder vraag naar mensen met een beveiligingsberoep door lockdowns, reisbeperkingen en afgelaste concerten en evenementen. Vanaf het tweede kwartaal van 2021 herstelde de branche zich. Het aantal vacatures groeide en kwam in de zomermaanden van 2021 al uit boven het niveau van vóór corona. Dat herstel zet door: in het eerste kwartaal van 2022 stonden in de provincie Flevoland ruim 50 vacatures open voor beroepen in de beveiliging. In ruim de helft van de vacatures worden objectbeveiligers gevraagd. Voor werkzoekenden zijn er dan ook goede kansen om een baan als objectbeveiliger te vinden.