Eind april 2022 verstrekte het UWV bijna 5.000 WW-uitkeringen in de provincie Flevoland. (Foto: UWV)
Eind april 2022 verstrekte het UWV bijna 5.000 WW-uitkeringen in de provincie Flevoland. (Foto: UWV)

Daling WW-uitkeringen Flevoland zet stevig door

Algemeen

In de provincie Flevoland zet de daling van het aantal WW-uitkeringen flink versterkt door, dit meldt het UWV. Eind april 2022 verstrekte het UWV 4.939 WW-uitkeringen in de provincie Flevoland. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 5,1% (-263 uitkeringen). Landelijk was de afname met 5,0% iets kleiner.

In april neemt traditiegetrouw veel bedrijvigheid toe, bijvoorbeeld in de horeca, bouw en landbouw. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Flevoland is 36,5%, oftewel 2.835 uitkeringen. Deze afname is iets groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-34,4%).

Uitzendwerk belangrijk

Uitzendwerk is een belangrijke manier om vanuit de WW-uitkering weer aan het werk te gaan. Van de mensen in Flevoland, die in het eerste halfjaar van 2021 vanuit de WW het werk hervatten, vond 30% werk als uitzendkracht. Uitzendkrachten komen overigens ook relatief vaker in de WW terecht dan werknemers die direct in dienst zijn bij een werkgever. Dit hangt samen met de grotere kans op herhalingswerkloosheid bij uitzendkrachten.