Het winkelcentrum is voor 155 miljoen verkocht. (Foto: Almere Zaken)
Het winkelcentrum is voor 155 miljoen verkocht. (Foto: Almere Zaken)

Winkelcentrum Almere Stad verkocht voor 155 miljoen aan UMB Group

Algemeen

“Prachtig nieuws”, noemt Martin Ort, directeur van de Ondernemers Vereniging Stadcentrum Almere (OVSA), het feit dat het winkelcentrum van Almere Stad is verkocht. Voor 155 miljoen nemen de Nederlandse belegger UMB Group en een consortium van Nederlandse private investeerders het winkelcentrum over van winkelvastgoedbedrijf Unibail Rodamco. Het winkelcentrum stond al langere tijd te koop. 

Martin Ort is te spreken over de overname. “Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het was natuurlijk al langer bekend dat Unibail het winkelcentrum te koop had staan, en het nadeel daarvan is dat ze daarom niet meer echt de focus hadden op Almere. De aandacht glipt dan weg, doodzonde.”

Uitbreiden

Ort hoopt dat er met de overname positieve veranderingen komen voor de ondernemers in het centrum. In het Financieel Dagblad liet de nieuwe eigenaar UMB Group weten van plan te zijn om het winkelgebied verder te ontwikkelen. Het wil een breder publiek aan spreken door onder meer ‘food’ en ‘leisure’ uit te breiden in het bestaande aanbod.

OVSA

De directeur van de OVSA gaat op termijn graag in gesprek met de nieuwe vastgoedeigenaar. “Ik verwacht dat de nieuwe eigenaren de boel eerst eens goed komen verkennen hier. En daarna ook in gesprek gaan met de verschillende belanghebbenden. De ondernemersvereniging komt dan ook vanzelf aan de beurt, zodat we samen goed kunnen kijken wat de visie voor de toekomst wordt en waar aandacht nodig is de komende tijd. Maar al met al ben ik blij dat de kogel nu door de kerk is. Dat is goed nieuws voor alle ondernemers in het centrum.”

Zoetelaarspassage

Het winkelcentrum in Almere stad heeft ruim 100 huurders, met in totaal ruim 400 winkels en omvat 87.000 m² winkelruimte. Nu Unibail niet langer de eigenaar is van het centrum, bezit het in Almere alleen nog een deel van de Zoetelaarspassage. Unibail heeft laten weten ook dit vastgoed op termijn te willen verkopen.