In plaats van het slaan van de traditionele eerste heipaal, is gekozen voor het plaatsen van drie houten palen in de groenstrook. (Foto: Betsema Bouwgroep)
In plaats van het slaan van de traditionele eerste heipaal, is gekozen voor het plaatsen van drie houten palen in de groenstrook. (Foto: Betsema Bouwgroep)

Bouw winkelcentrum Oosterwold officieel van start

Algemeen

Gisteren is de start van de bouw gevierd van het nieuw te realiseren winkelcentrum Oosterwold. In plaats van het slaan van de traditionele eerste heipaal, is gekozen voor het plaatsen van drie houten palen in de groenstrook, die ruimte bieden aan bijen, vleermuizen en de klimplant hop. Dit symboliseert de focus op duurzaamheid en biodiversiteit in de wijk en het project. 

Het winkelcentrum zal na voltooiing twee supermarkten en een commerciële plint van 800m2 voor aanvullende winkels bevatten. Bewoners van het uitbreidende Oosterwold en omgeving kunnen in het winkelcentrum terecht voor al hun dagelijkse boodschappen. Hierbij komt extra aandacht voor lokale, verse en biologische producten. De bouw wordt uitgevoerd door Betsema Bouwgroep in opdracht van Bun Projectontwikkeling B.V. Een Albert Heijn supermarkt opent medio april 2022 als eerste de deuren.

Nieuwbouwwijk ’t Groene Hart

Winkelcentrum Oosterwold wordt gebouwd op grond langs de Vogelweg en de Goudplavierweg, vlakbij de afslag Almere-Hout van de A27. Hier wordt eveneens de nieuwbouwwijk ’t Groene Hart gerealiseerd. Het project voor het nabijgelegen winkelcentrum om de nieuwe en bestaande bewoners te bedienen was oorspronkelijk van een andere partij, tot het in maart dit jaar werd overgenomen door lokale partij Bun Projectontwikkeling. In totaal zullen er de komende jaren 15.000 nieuwe woningen bij komen in Oosterwold, het nieuwste stadsdeel van Almere.

Groeiend Oosterwold


Oosterwold is een voornamelijk agrarisch, groen gebied, waar minimaal de helft van elke kavel wordt gereserveerd voor voedselproductie. Dit geldt ook voor de kavel van het winkelcentrum, waarbij nog gekozen moet worden voor de beste invulling. Het is de bedoeling dat Winkelcentrum Oosterwold veel van deze lokale, verse en biologische producten gaat aanbieden. “De bewoners kunnen zo niet alleen rekenen op kwaliteit, maar er zal ook een sterke focus liggen op duurzaamheid”, stelde de nieuwe ontwikkelaar eerder.

Lokale en duurzame karakter in lijn met visie van toekomstbestendig bouwen

Verantwoordelijk voor de bouw is Betsema Bouwgroep. Dat opereert sinds een aantal jaren vanuit Lelystad, na vijfenvijftig jaar in Friesland gevestigd te zijn geweest. Daarmee is ook de hoofdaannemer uit Flevoland afkomstig en heeft het project een sterk lokaal tintje. “Betsema Bouwgroep is erg blij met het vertrouwen van Bun, een gerenommeerde partij die al sinds het ontstaan van de stad Almere als projectontwikkelaar en supermarktexploitant in de regio actief is”, laat DGA Jaap Betsema trots weten. “Daarnaast werken we graag mee aan een project dat, gezien het lokale en bovenal duurzame karakter, volledig in lijn is met onze visie van toekomstbestendig bouwen”, aldus Betsema.

Over Betsema Bouwgroep en Bun

Betsema Bouwgroep is een familiebedrijf dat met directeur Jaap Betsema onder leiding staat van de derde generatie Betsema’s. Het van oorsprong Friese bouwbedrijf, opgericht in 1965, treedt voornamelijk in Noord- en Midden-Nederland op als hoofd- en onderaannemer. Sinds 2019 is het bedrijf verhuist naar Lelystad. Daarnaast beheert en verhuurt zusterbedrijf Betsema Materieel BV vanuit Lelystad bouwmaterieel, hefsteigers en hoogwerkers, gespecialiseerd in materieel voor werken op hoogte. Bun is al sinds 1978 in Almere aanwezig en heeft zich met vestigingen in voornamelijk Midden-Nederland vanaf de jaren negentig ontwikkeld tot één van de grootste franchisenemers van Albert Heijn. Anno 2021 exploiteert Bun meer dan twintig supermarkten en is het actief in projectontwikkeling en beheer en renovatie van vastgoed.