Het eerste officiële overleg van de BIZ Almere Buiten Centrum heeft plaatsgevonden. In het midden centrummanager Jimmy van der Vliet. (Foto: Aangeleverd)
Het eerste officiële overleg van de BIZ Almere Buiten Centrum heeft plaatsgevonden. In het midden centrummanager Jimmy van der Vliet. (Foto: Aangeleverd)

Jimmy van der Vliet nieuwe centrummanager BIZ Almere Buiten Centrum

Algemeen

Het eerste officiële overleg van het nieuw opgerichte BIZ Almere Buiten Centrum heeft gisteren plaatsgevonden. Daarbij werd bekend gemaakt dat ondernemer Jimmy van der Vliet als centrummanager is aangesteld. 

BIZ Almere Buiten Centrum van start

Het is een feit, de BIZ van Almere Buiten Centrum. Deze Bedrijven Investerings Zone was recent al door een overgrote meerderheid van de ondernemers en vastgoedeigenaren in het centrum van Buiten goedgekeurd. 1 Juni was het eerste officiële overleg tussen de BIZ en de Gemeente. Trekkers van het eerste uur zijn de ondernemers Maarten Vroom (eigenaar Hema Almere Buiten) en Yunthai Hu (o.a. eigenaar restaurant Breed), met externe ondersteuning van de organisatie Stad&Co, hebben veel werk verzet. Vanuit de Gemeente is veel werk gedaan door Frans Meijer, die bij het eerste overleg helaas ontbrak. Vanaf nu zullen Mariska Sijmons en Frans Zwagemakers vanuit de afdeling EOG het vaste contact van en naar de BIZ vormen, in goede samenwerking met gebiedsmanager Mylan Derkink.

Centrummanager Jimmy van der Vliet

En leuk om te vermelden: als centrummanager heeft de BIZ ondernemer Jimmy van der Vliet aangetrokken. Jimmy is al vele jaren ondernemer en heeft in de afgelopen periode in de gemeenteraad gezeten namens de VVD. Hij zal de verbindende schakel zijn voor de BIZ en voor veel collega’s binnen de gemeente hét aanspreekpunt zijn als het gaat om evenementen, onderhoudsvragen en -klachten, activiteiten, beleid, etc.

Een bijzondere BIZ

Alle reden om het glas te heffen op een goede samenwerking en een verdere verbetering van Almere Buiten Centrum. En wat deze BIZ bijzonder maakt is dat zowel ondernemers, als vastgoedeigenaren de BIZ hebben goedgekeurd. En dat is opmerkelijk, want zeker voor de vastgoedeigenaren betekent het dat zij elk jaar een (forse) bijdrage gaan betalen aan het fonds waaruit de BIZ kan putten. Omdat de regeling een wettelijke basis heeft is die bijdrage niet vrijwillig, maar verplicht voor élke ondernemer en eigenaar van bedrijfsvastgoed in Centrum Buiten. De bijdrage wordt geïnd door een opslag op de Onroerend Zaak Belasting (OZB).

Verbetering centrum

Wat zeker heeft geholpen is dat de gemeente, bij monde van Wethouder Hilde van Garderen, heeft toegezegd dat de gemeente de eerstkomende 5 jaar de BIZ-bijdrage van de ondernemers en eigenaren, uit het Fonds Stedelijke Vernieuwing (FSV), verdubbelt. Dat geeft de samenwerkende ondernemers een flinke steun om activiteiten in het centrum van Buiten te organiseren en daarmee de leefbaarheid én het economisch functioneren van het centrum te verbeteren. Het functioneren van een BIZ is weer zo’n typisch voorbeeld waarin allerlei afdelingen van de gemeente een rol spelen en samenwerken. Van leefbaarheid tot Stadsruimte, van Evenementenvergunningen tot Belastingen, van Subsidiebureau tot Economische Ontwikkeling.