Afbeelding

Salon BiBob wordt Salon Bloom

Algemeen

Vanaf 1 juni krijgt kapperszaak Salon Bibob in Muziekwijk een nieuwe naam: Salon Bloom. Reden voor de naamswijziging is modernisering en uitbreiding met een nieuwe vestiging in Almere Duin. Eigenaresse Shirley van Dijk kiest ervoor, na 5 jaar aan het roer, nog sterker haar eigen koers te varen. Het hart van de zaak en het team van de salon blijven hetzelfde, evenals al haar gasten.

In 2017 nam Van Dijk de kapsalon over van Ed van der Ster waar zij ruim vijftien jaar mee samenwerkte. Het overlijden van de toenmalige eigenaar was een groot verlies voor de salon en voor Van Dijk persoonlijk. “Bij Ed heb ik het kappersvak echt in de vingers gekregen. Nog steeds zie ik het als een enorme eer dat ik de kans heb gekregen de salon in Muziekwijk over te nemen. Na 5 jaar voortzetten van zijn levenswerk is het nu tijd meer mijn eigen stempel erop te drukken, m’n visie op het vak zichtbaar uit te dragen én uit te breiden. Elke onderneming moet in ontwikkeling blijven om voorop te lopen, zo ook Salon Bloom. Natuurlijk met alle respect voor alles wat Ed al had opgebouwd.”

Laten bloeien

Van Dijk doopt de kapsalon, die inmiddels ruim 28 jaar de naam Salon Bibob draagt, om tot Salon Bloom. Over de keuze van de naam zegt zij: ‘Bloom oftewel bloeien, vind ik een mooi woord. Het is waar ik voor ga; zaken laten bloeien. Dat geeft me zoveel energie. Ik vind het fantastisch hoe m’n team blijft groeien en de gasten die onze salon bezoeken steeds weer gelukkig de deur uitlopen. Bij Bloom bloeit iedereen. En zo natuurlijk ook mijn onderneming, die ik hierdoor kan uitbreiden. Bovendien vind ik het een mooie bijkomstigheid dat het opnieuw een naam is met een B is. Zo behouden we nog een deel: SB.’

Digitalisering

Over de ontwikkelingen die de kapsalon de afgelopen jaren heeft doorgemaakt zegt Van Dijk het volgende: “Om aantrekkelijk te blijven binnen de branche moet elke onderneming in ontwikkeling willen zijn, vind ik. Bij ons is dat laatste jaren gericht op continue bijscholing van onze haarstylistes en de boel digitaal helemaal op orde krijgen. Zo kan nu iedere gast op elk gewenst moment online een afspraak inplannen, krijgen zij een seintje per e-mail als een dag voordat de afspraak plaatsvindt en hebben we Whatsapp Business, zodat mensen eventueel vooraf al vragen kunnen stellen over hun haarbehandeling.”

Kwaliteitskapper

Salon Bloom blijft een kapperszaak waar iedereen welkom is; dames, heren, jong en oud. Wel valt de salon in het luxere segment. “We werken met duurzame kwaliteitsproducten, nemen de tijd voor elke gast en investeren veel in het bijblijven op ons vakgebied, zoals nieuwe trends en kniptechnieken. We vinden het belangrijk dat iedereen, de deur uit loopt met een coupe die écht bij ze past en ook nog goed zit wanneer ze hun haar zelf doen. Daarvoor kijken onze haarstylisten goed naar het gezicht, de haarstructuur en vragen naar de haarroutines van de mensen. Zo leveren we kwaliteit en streven we ernaar de beste kapsalon van Almere te zijn.”

Salon Bloom werkt op afspraak. Via www.salonbloom.nl of telefonisch via 036-5367177 kunnen afspraken ingepland worden op ma. t/m do. tussen 08.30 - 17.30 uur, op vrij. tussen 08.30 - 19.30 uur of op zat tussen 08.00 - 16.00 uur.