Het kantoor van HEGO aan de Bolderweg in Almere. (Foto: HEGO)
Het kantoor van HEGO aan de Bolderweg in Almere. (Foto: HEGO)

Globitas neemt HEGO Stainless Steel & Aluminium over

Algemeen

Investeringsmaatschappij Globitas heeft begin deze maand HEGO Stainless Steel & Aluminium overgenomen. Het Almeerse HEGO is al ruim veertig jaar actief als internationale groothandel in rvs en aluminium. Met de nieuwe aandeelhouder gaat het bedrijf een nieuwe fase in met focus op innovatie, digitalisering en vernieuwende business modellen.

HEGO is al sinds 1977 als internationale groothandel en service center actief in de handel en bewerking van rvs en aluminium. Commercieel Directeur André van der Veen laat weten: “Met Globitas als nieuwe aandeelhouder van onze firma zien wij de toekomst zeer rooskleurig tegemoet. Met de extra kennis en kunde die Globitas in huis heeft, kunnen wij de reeds ingezette koers om onze ambitieuze doelstellingen te behalen nog sneller realiseren. Wij zullen in de aankomende jaren gaan uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers in RVS en Aluminium, in Nederland en ver daar buiten. Namens alle medewerkers van Hego, wil ik Wim en Fabien Gort bedanken voor hun tomeloze inzet en steun door de jaren heen. Zonder hun zou Hego nooit kunnen zijn geworden wie wij nu zijn.”

Ondernemende investeerder

Arthur Clement, partner van Globitas, vertelt: “Wij zijn zeer verheugd over de succesvolle afronding van deze transactie, waar wij zijn bijgestaan door Biesheuvel Jansen Advocaten. De acquisitie van HEGO past perfect in onze strategie om met veel ondernemersgeest waarde toe te voegen. Wij zien zeer veel kansen om HEGO te helpen met deze transitie en in samenwerking met het management hiermee aan de slag te gaan. Wij willen graag de Familie Gort bedanken voor het vertrouwen in Globitas om HEGO naar de volgende fase te leiden” Globitas is ondernemende investeerder. Globitas investeert in bedrijven met focus op leveren van toegevoegde waarde. Middels ondernemerschap, een breed netwerk van operationele experts en creativiteit doet Globitas bedrijven groeien. Ervaringen uit andere markten worden hierbij veelal toegepast op sectoren die wat traditioneler zijn en waar ruimte is voor innovatie.

Oprichters

Het echtpaar Wim en Fabien Gort zijn de oprichters van HEGO BV. Met gepaste trots kijken ze naar het bedrijf dat ze hebben overgedragen: “Wij hebben HEGO vanuit de derde generatie opgebouwd van koudgewalst staal naar RVS en Aluminium en het ruim veertig jaar in ons bezit gehad. Dit succes hebben wij mede te danken aan ons personeel en aan onze vele trouwe klanten en leveranciers. We hebben in de afgelopen veertig jaar veel bedrijven en mensen zien komen en gaan, daarbij was er altijd één constante: HEGO. Het bedrijf heeft veerkracht getoond door alle jaren en crisissen heen en wij hebben er met onze mindset wilskracht aan toegevoegd.”

Nieuwe fase

Het echtpaar Gort hebben er alle vertrouwen in dat Globitas het bedrijf op de juiste wijze voortzet: “Wij denken dat Globitas de middelen, de kennis en de ervaring heeft om HEGO in deze nieuwe fase verder te helpen. We zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben harde voorwaarden gesteld. Globitas voldeed hieraan. Wij hebben HEGO met een gerust hart aan Globitas overgedragen en we wensen ze veel succes met deze aankoop. Wij bedanken de firma Of Course en advocaten kantoor MA Law voor hun begeleiding in dit traject.”