Wethouder Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd)
Wethouder Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd)

Gemeente: ‘Kroonenberg Groep en ondernemers wisten wel van werkzaamheden’

Algemeen

De gemeente gaat geen compensatie geven aan de bedrijven die gedupeerd zijn door de werkzaamheden aan het riool op het Stationsplein. Dat laat een woordvoerder van wethouder Maaike Veeningen weten. Volgens de woordvoerder waren de partijen wel degelijk op de hoogte van de werkzaamheden.

Gisteren werd bekend dat de ondernemers, maar ook projectontwikkelaar Kroonenberg Groep, verrast werden door de werkzaamheden. De overlast is zo groot dat het Barista Café de deuren heeft gesloten en ook café ‘t Boemeltje woensdag besloot het café te sluiten.

Volgens een woordvoerder van de gemeente waren zowel Kroonenberg Groep, als de ondernemers, wel degelijk op de hoogte van de werkzaamheden. “Kroonenberg Groep neemt tweewekelijks deel aan de overleggen met alle projectpartijen: Prorail, NS, Kroonenberg en verschillende aannemers en de gemeente. Tussen half en eind augustus zijn alle ondernemers geïnformeerd over de werkzaamheden en hebben zij een brief ontvangen. De gemeente heeft in deze periode een klacht ontvangen en in overleg met de ondernemers de werkzaamheden een week opgeschoven. Ook is er eind augustus een verslag van dit overleg naar de ondernemers gestuurd. Ondernemers zijn vaker bezocht om af te stemmen over de werkzaamheden.”

De woordvoerder bevestigt dat er inmiddels een verzoek om compensatie ontvangen is. De gemeente heeft geantwoord dat er geen compensatie wordt verleend. “Nu is een jurist ingeschakeld door een ondernemer. De vraag van deze jurist wordt nu intern bekeken.”

Schriftelijke vragen

Inmiddels heeft de fractie van Respect Almere schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. De partij wil van het college zelf horen of de ondernemers tijdig geïnformeerd zijn over de werkzaamheden. ‘Is op enig moment aan de betreffende ondernemingen alternatief of een vergoeding van gederfd inkomen of op andere wijze hulp bij de overlast aangeboden?’, vraagt fractievoorzitter René Eekhuis. Ook wil hij weten hoe de ondernemers gecompenseerd gaan worden.