Vlnr: Josephine Lappia, directeur Kenniscentrum Windesheim Flevoland, Gedeputeerde Jop Fackeldey , Bart Harleman, Expeditie Flevoland presentator, Eva van der Schoot, studente universiteit Amsterdam, Farah Troukas, studente Hogeschool Windesheim. (Foto: aangeleverd)
Vlnr: Josephine Lappia, directeur Kenniscentrum Windesheim Flevoland, Gedeputeerde Jop Fackeldey , Bart Harleman, Expeditie Flevoland presentator, Eva van der Schoot, studente universiteit Amsterdam, Farah Troukas, studente Hogeschool Windesheim. (Foto: aangeleverd)

Online Energietour Flevoland inspireert en motiveert

Algemeen

Afgelopen week vond de tweede editie van de Energietour van Flevoland plaats. De livestream, georganiseerd door de Flevolandse Energieagenda en Expeditie Flevoland, bood een dynamisch programma voor iedereen die bezig is met, of geïnteresseerd is in de energietransitie. Gedeputeerde Jop Fackeldey noemt de tour een belangrijk onderdeel van de Flevolandse Energieagenda: “Mensen inspireren mensen, dat is een gegeven. Als we met elkaar praten en ons enthousiasme over duurzame energie met elkaar delen, brengt ons dat steeds meer naar een CO2-neutrale provincie.”

Delen en erover praten, was dan ook het devies. Het programma wisselde videoreportages op locatie af met energieke tafelgesprekken. Ook zagen we in straatinterviews wat er bij mensen leeft op het gebied van de energietransitie.

Livestream 

De livestream werd uitgezonden vanaf Hogeschool Windesheim.Tijdens de uitzending is Hogeschool Windesheim ook officieel een van de partners van de Flevolandse Energieagenda geworden. Aan tafel spraken diverse ondernemers met studenten over hun initiatieven. Zoals Bram Peters van Save Plastics, een uniek initiatief in Flevoland. Zijn fabriek die van plastic afval spullen maakt, opende op 29 april van dit jaar haar deuren. De Lidl vertelde over de bouw van de meest duurzame supermarkt van Nederland in Oosterwolde. Ton van Kampen van Allgo/Keolis nam de Energie Reporter van de Energietour mee in een elektrische bus, waarna zij verder reisde met de KeoBike.


Energie Expertisecentrum Flevoland

Charlotte Schreuders van De Kapitein in Almere vertelde over haar elektrische vloot en de investeringshulp van het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF). Bauke van Veen (Vleesch & Co) sprak over de Flevour Box, een box vol Flevolandse producten met doel om de Flevolandse voedselproductie te stimuleren.

Wisselwerking

Fackeldey: “Expeditie Flevoland is een manier waarop we verschillende bedrijven, organisaties, studenten en consumenten aan elkaar koppelen om zo op een slimme manier iedereen in beweging te krijgen. Juist de wisselwerking met de studenten, inspireert extra. Zij kijken met de blik van de toekomst, waardoor een ondernemer, maar ook overheid, wordt gestimuleerd creatiever te worden.”

Terugkijken 

Heeft u de Energietour gemist? Terugkijken kan via deze link.

In november vindt de derde editie plaats. Heeft  u ook een onderwerp dat bij een Energietour past? Neem dan contact op met Expeditie Flevoland via het e-mailadres: expeditie@fea.nl.