Afbeelding
AlmereZaken

Virtuele Energietour op 25 juni

Algemeen

Er zijn zoveel mooie en inspirerende projecten in Flevoland, die alle aandacht verdienen. Daarom organiseert het netwerk Flevolandse Energie Agenda (FEA), in samenwerking met Expeditie Flevoland, opnieuw een virtuele energietour. Het netwerk Flevolandse Energieagenda (FEA) is een samenwerkingsverband tussen Flevolandse overheden, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven. Zij werken samen aan de energietransitie, met als doel om bij te dragen aan een CO2-neutraal Flevoland. Via FEA ontmoeten zij elkaar, versterken ze hun netwerk en doen zij kennis en inspiratie op. En werken ze samen aan de Regionale Energiestrategie (RES) voor Flevoland.

Het eerste evenement was op 4 maart van dit jaar een Virtuele Bustour langs inspirerende, duurzame pioniers. Op vrijdag 25 juni is de tweede energietour. Daarin zullen bestuurders met studenten in gesprek gaan over energietransitie. Meerder ondernemers zullen vertellen wat zij doen om energie- en CO2 neutraal te zijn. Ook wordt ingegaan wat recycling met de energietransitie te maken heeft. Verschillende initiatiefnemers en organisaties laten voorbeelden zien. Reporter Julia gaat op pad om te zien of het mogelijk is om ons te verplaatsen zonder fossiele brandstoffen. Zangeres Charine, studente aan de International School, zal zingen over haar groene missie.

Programma

Aanstaande vrijdag is er een optreden van Charine, bekend van The Voice of Holland. Jop Fackeldey (gedeputeerde Provincie Flevoland) gaat in gesprek met studenten. Bauke van Veen (Vleesch & Co) vertelt vol smaak over de Flevour Box, een inspirerend samenwerkingsverband van voedselproducenten uit Flevoland. Lidl laat haar meest duurzame supermarkt van Nederland in Oosterwold zien waar wel heel bijzonder isolatiemateriaal is gebruikt.¿

Ton van Kampen van Allgo/Keolis neemt onze Energiereporter mee op reis in een elektrische bus en op de fiets. Charlotte Schreuders van De Kapitein vaart met onze Energiereporter door Almere en vertelt over de mooie samenwerking met het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) waardoor zij haar vloot kon elektrificeren.Bram Peters van Save Plastics ziet het als zijn missie om zoveel mogelijk afvalplastic uit de verbrandingsoven te redden door het plastic om te zetten in een nieuwe grondstof. In een reportage laat hij precies zien hoe hij dat doet. Jim van der Wardt (TheCrazySmile) bezoekt de fabriek van Bram Peters en vertelt in de studio wat hij van het ‘nieuwe’ plastic uit de fabriek van Bram heeft gecreëerd. Thijs Homan, docent Windesheim, vertelt hoe mobiliteit een grote rol speelt in de energietransitie.

Aanmelden

Deelnemen kan via deze link.

Vanaf 15:30 nemen De Flevolandse Energieagenda en Expeditie Flevoland je mee op ontdekkingsreis langs vernieuwende en duurzame initiatieven. Je hebt alleen maar een link, een goede verbinding en je eigen stoel nodig. Of kijk live via kijkalmere.nl (Ziggo kanaal 36, T-Mobile kanaal 758 en KPN/Telfort kanaal 1392).