Afbeelding
AlmereZaken

Flevolandse EnergieAgenda organiseert Virtuele Bustour

Algemeen

Het netwerk Flevolandse EnergieAgenda (FEA) organissert vandaag om 15.30 uur een virtuele bustour. Tot 17:30 uur reizen de deelnemers virtueel langs een aantal projecten, verhalen en initiatieven van Flevoland. Aanmelden is nog mogelijk.

De FEA laat weten: “We willen de mensen iets laten zien in onze provincie. Want er gebeurt een heleboel op het gebied van duurzame energie dat de moeite van het delen meer dan waard is. Het liefste deden we dat per bus. Iedereen kan mee en we rijden een rondje langs de projecten en de initiatieven. Omdat dit door de huidige crisis niet mogelijk is, nemen we je virtueel mee op reis. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een link, een goede verbinding en je eigen stoel.” Tijdens de bustour wordt er gekeken naar reportages die ter plekke zijn gemaakt. Ook praat men in de studio na met de initiatiefnemers, betrokken organisaties en een aantal studenten. De online editie is interactief.

Projecten

Een greep uit de projecten: Mobiele zonneparken op landbouwgrond. Jan de Winter wil zonnepanelen plaatsen als wisselteelt. Op die manier maakt hij dubbel gebruik van zijn land. Rozenkwekerij op aardwarmte. Bram Bernard heeft een aardwarmte-installatie die zowel zijn eigen kwekerij van warmte voorziet als andere bedrijven uit de omgeving. SV Marknesse verduurzamen. Vrijwilligers van de vereniging van het sportcomplex van SV Marknesse zijn voortdurend bezig met het verduurzamen van hun complex. Ze willen koploper in duurzaamheid zijn. Het plaatsen van zonnepanelen was de eerste stap dat met een grootscheepse crowdfundingsactie is gerealiseerd.

Aanmelden voor de tour vandaag kan nog via deze link.