Vervangend wethouder René Peeters. (Foto: Maarten Feenstra)
Vervangend wethouder René Peeters. (Foto: Maarten Feenstra)

Visie van de wethouder

Column

De meesten van jullie bevinden zich waarschijnlijk middenin de decemberdrukte. Een maand die voor veel ondernemers ‘pieken’ ook een werkwoord laat zijn. Voor ik iedereen een hart onder de riem steek voor tijdens de drukke periode en alvast fijne feestdagen wens, wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om mijzelf even kort voor te stellen.

Mijn naam is René Peeters en ik ben tot begin maart vervangend wethouder Economische zaken, MBO Hoger onderwijs, Vernieuwing stadscentra, Diversiteit en inclusie en Sport. Sommigen van jullie zullen mij al kennen uit mijn eerdere periodes als wethouder hier in de stad (2010-2018). Anderen heb ik de afgelopen twee weken al mogen ontmoeten. Zo had ik het geluk om op de Dag van de Ondernemer een kleine ‘tour du entrepeneurs’ te mogen doen, waarbij ik een aantal zeer bevlogen ondernemers heb bezocht en kennis heb gemaakt met hun innovatieve denkkracht. 

‘s Avonds kon ik mij onderdompelen in een echte Almeerse traditie: de verkiezing van Onderneming van het jaar. Wat een prachtige ervaring zo aan het eind van mijn eerste week. Een samenkomst van veel verschillende mensen, met één overeenkomst: een groot hart voor onze stad. Ontroerd raakte ik, door de emoties die bij de winnaars los kwamen. Zij toonden stuk voor stuk hoe belangrijk het is om erkenning te krijgen voor de veerkracht, zeker na de coronacrisis, het harde werk en het lef wat bij ondernemen komt kijken. Mooi om deze erkenning namens de VBA en de gemeente te mogen geven.

Wat ik die avond zei tegen de aanwezigen, herhaal ik hier nog maar eens voor álle ondernemers: Almere staat en valt bij jullie. Jullie zijn niet alleen noodzakelijk voor onze lokale economie en toekomstige groei, maar ook aan de verwevenheid van onze gemeenschap en stad leveren jullie een niet te onderschatten bijdrage. Fantastisch om vanuit deze rol kennis te mogen maken met een ander deel van het DNA van onze stad: dat van de Almeerse ondernemer. De komende vier maanden hoop ik te kunnen gebruiken om veel meer van jullie te mogen ontmoeten en samen te kijken hoe we Almere verder op de kaart kunnen zetten als bruisende stad, nu en in de toekomst.

René Peeters
Vervangend wethouder Economische zaken

Vervangend wethouder René Peeters. (Foto: Maarten Feenstra)