Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd)
Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd)

Onderneming van het jaar

Column

Nu de bladeren weer van de bomen beginnen te vallen, de dagen donkerder worden en het langzamerhand ook kouder wordt, bewegen we ons niet alleen eindelijk richting de herfst, maar ook richting de verkiezing voor onderneming van het jaar. De afgelopen maanden hebben we met een 6-koppige jury ons toegelegd om een zorgvuldige selectie van drie ondernemingen per categorie (starters, kleine bedrijven en middengrote bedrijven) te kiezen die recht doet aan alle bedrijven die zijn voorgedragen. 

Ik kan wel verklappen dat dat een hele klus was. Want wat hebben we toch ongelofelijk veel bijzondere ondernemingen en ondernemers in Almere. Onze pioniersgeest wordt niet voor niets vaak geroemd; onze stad zit vol ondernemingen en ondernemers met innovatieve ideeën en de lef om die ideeën om te zetten naar bedrijfsplannen.

Uit onze selectie zijn hele mooie ondernemingen gekomen. Bij de starters hebben we gekeken naar een aantal criteria. Twee van de belangrijkste waren lef en innovatie. Want als starter moet je een beetje branie hebben om te beginnen. En je moet nieuwe kansen zien om verder door te kunnen groeien en te ontwikkelen. Hieruit kwamen de drie startende ondernemingen Mint, Brother Coating en Spotlezz. 

In de categorie kleine bedrijven, keken we naast alle standaardcriteria ook naar onderscheidend vermogen in de markt en werkgebied. Op basis van de afweging van alle criteria kwamen Bagtac, Buzaglo en Bijzonder Jij als genomineerden uit de bus. Ten slotte hebben we bij de midden-grote bedrijven ook nog gekeken naar duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid in onze stad. Hoffmann, Thal Technologies en Thermen la Mer bleken er in deze categorie uit te steken. Over al deze bedrijven vind je verderop in deze krant een hele special.

Met de vakjury kiezen wij per categorie een winnaar. Daarnaast hebben al onze ondernemers en inwoners zelf de mogelijkheid om te stemmen op de publieksprijs. Tot 7 november kan gestemd worden via www.onderneeminalmere.nl/ovhj. Ik hoop dat dit in grote getalen wordt gedaan!

Met deze stemoproep sluit ik mijn voorlopig laatste column af. Vanaf 13 november ben ik met zwangerschapsverlof. Ik wens alle deelnemende ondernemingen een hele spannende en mooie verkiezing toe. En voor alle ondernemers hoop ik op een hele fijne en drukke winterperiode. Ik verheug me nu alweer op alle mooie ontmoetingen die volgend jaar op de planning staan.

Maaike Veeningen
Wethouder Economische Ontwikkeling