Afbeelding

Almere Diwali Festival zorgt voor verbinding

Bedrijfsprofiel

Ondernemers kunnen bijdrage leveren én meeprofiteren van evenement

‘Almere Diwali Festival zorgt voor verbinding’

Stichting IFA (Internationaal Festival Almere) organiseert op zaterdag 28 oktober weer het Almere Diwali Festival op de Esplanade. Het evenement trok vorig jaar ruim 14.000 bezoekers uit het hele land. “Met dit festival willen we mensen samenbrengen om met elkaar te genieten van muziek, dansoptredens, vuurwerk en alle andere festiviteiten die het Diwali Festival te bieden heeft”,  vertelt initiatiefneemster Maya Nirsoe. Om dit mogelijk te maken is steun vanuit het bedrijfsleven meer dan welkom. “Ondernemers kunnen ook meeprofiteren van het evenement.”

Diwali, ook wel het feest van de duizend lichtjes genoemd, is een cultureel feest van de hindoes wereldwijd. “Het is een feest van geluk, succes en gezondheid”, vertelt Nirsoe. “Daarnaast zorgt het Almere Diwali Festival ook voor verbinding. Het is niet alleen voor de Indiase en Hindoestaanse community, maar voor  alle inwoners van Almere en Flevoland, ongeacht hun afkomst en cultuur. Ook voor ondernemers die alle voorspoed voor het nieuwe jaar goed kunnen gebruiken.“

Diversiteit

Stichting IFA  betrekt ook scholen bij het festival. “Niet alleen de Almeerse internationale en tweetalige scholen, maar ook scholen als Windesheim Flevoland sluiten zich aan bij het festival. Zo kunnen we jongeren zien hoe leuk het is om dit met elkaar te kunnen vieren. De diversiteit maakt het juist zo mooi! Leer elkaar en elkaars cultuur kennen en maak er een feestje van.” 

Wereldburger

Zelf is Nirsoe Surinaams -Hindoestaans. “Mijn roots liggen in India, maar ik  ben geboren in Suriname en woon al vanaf mijn eerste jaar in Nederland. Oftewel: ik ben een wereldburger”, lacht de Almeerse. “Ik verbind drie continenten en daar ben ik trots op.”  

Stijgende kosten

Het Almere Diwali Festival is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot evenement met een landelijke aantrekkingskracht. Trok de eerste editie in 2018 nog zo’n 900 mensen, vorig jaar kwamen er ruim 14.000 bezoekers uit heel Nederland. “Dit betekent dat ook de kosten voor de organisatie stijgen. Het kleine budget dat wij tot onze beschikking hebben is niet toereikend. Er komt zóveel bij kijken. Denk aan beveiliging, licht en geluid, EHBO, horeca en op- en afbouw van podia, hekwerken en kramen”, somt Nirsoe op. “Bedrijven kunnen ons helpen om een kwalitatief hoogstand festival te blijven bieden dat gratis toegankelijk is voor publiek. 

Bedrijfsreclame

Nirsoe is zelf ondernemer en steekt heel wat vrijwillige uren in de organisatie van het festival. “Omdat ik vanuit maatschappelijke betrokkenheid iets wil terugdoen voor de stad en haar inwoners. Voor bedrijven is dit een mooie kans om een tastbare impact te maken op de multiculturele samenleving in Almere en Flevoland.” Daarnaast levert het bedrijven ook de nodige promotie op. “Als tegenprestatie bieden wij onze sponsors en partners verschillende opties voor bedrijfsreclame. Zo kunnen bedrijfsnamen en logo’s een prominente plek krijgen op onze vernieuwde website, marketingmaterialen en op de festivallocatie zelf.” 

Partners

Naast ondernemers die de organisatie financieel willen steunen, is stichting IFA ook op zoek naar partners die kunnen bijdragen met producten of diensten. “Denk aan bedrijven die pontons, podia, geluidssystemen, decoratie, verlichting of andere diensten kunnen leveren”, aldus Nirsoe. “Daarnaast kunnen ondernemers ook kramen huren, food- of non-food, om op het festival hun producten te promoten.” Op de kaartWinkeliers in Almere Centrum profiteren ook mee van het festival, zegt Nirsoe. “Vorig jaar zaten alle restaurants hier bijvoorbeeld helemaal vol. Bezoekers maken er echt een dagje uit van, of zelfs een heel weekend inclusief hotelovernachting. Het Diwali Festival zet Almere en Flevoland echt op de kaart.”

Pyro vuurwerkshow

Het evenement wordt ook dit jaar weer afgesloten met een grote Pyro vuurwerkshow op muziek. “We gebruiken hiervoor duurzaam en milieuvriendelijk vuurwerk, waarin de zware metalen zijn vervangen door milieuvriendelijke grondstoffen en plastic door recyclebaar karton.” Bij de vuurwerkshow wordt een eigen mix gemaakt van Bollywoodmuziek en Westerse muziek. “Het is elk jaar het hoogtepunt van het festival. Wellicht is er een bedrijf dat hier als sponsor zijn naam aan wil verbinden.”

Vrijwilligers

Naast partners, sponsors en standhouders zijn tot slot ook vrijwilligers hard nodig. “We hebben gewoon meer handen, ogen en oren nodig tijdens het festival”, besluit Nirsoe. “Vorig jaar hadden we er vijftien, maar dat moeten er zeker twee keer zoveel zijn. Vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden!” Meer informatie en aanmelden: info@stichtingifa.nl / www.stichtingifa.nl/almerediwali2023

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding