Remco Breet (Foto: Marco ter Beek)
Remco Breet (Foto: Marco ter Beek)

Brug tussen onderwijs en bedrijfsleven

Column

Het talent van morgen, vandaag in huis! Dat is waar wij als Recruit a Student voor staan. Dagelijks zijn we bezig met het matchen van jong talent met onze opdrachtgevers. Wij hebben gemerkt dat veel studenten opzoek zijn naar een studie gerelateerde (bij)baan waarin zij de opgedane kennis vanuit de opleiding kunnen inzetten in de praktijk bij een echt bedrijf. Maar hoe zit het nou met de brug tussen het onderwijs wat zij geboden krijgen en het bedrijfsleven waar dit jonge talent uit eindelijk in terecht komt?

Wij begrijpen dat praktische ervaring net zo belangrijk is als theoretische kennis. Daarom bieden wij studenten en pas afgestudeerden de kans om direct in de professionele wereld te duiken. Door tijdelijke werkervaring op te doen, ontwikkelt het jonge talent niet alleen relevante vaardigheden, maar krijgen ze ook inzicht in de dagelijkse dynamiek van het bedrijfsleven.

Terwijl onderwijsinstellingen studenten voorbereiden met theoretische kennis, proberen wij studenten de mogelijkheid te bieden om deze kennis om te zetten in praktische ervaringen. Dit bouwt niet alleen zelfvertrouwen op, maar helpt ook om een soepele overgang te creëren van de schoolbanken naar de werkomgeving. Dit doen wij natuurlijk niet alleen, maar samen met tal van bedrijven die dit jonge talent ook een kans wil bieden om ervaring op te doen zodat zij vast voorbereid zijn om na het afronden van hun studie het werkveld te betreden.

Doormiddel van deze fijne samenwerking krijgen toegang tot jonge, enthousiaste talenten die snel kunnen inspelen op zakelijke behoeften. Aan de andere kant krijgen studenten waardevolle ervaring en de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen in een echte professionele setting.

Kortom, we proberen een zichtbare rol te spelen in het voorbereiden van jong talent op een snel veranderende arbeidsmarkt. Zo denken wij ook graag mee bij hogescholen en MBO’s in hoe ze het onderwijs kunnen laten aansluiten op de veranderingen die in het bedrijfsleven plaatsvinden. We kijken er naar uit om dit voort te zetten nu het nieuwe studiejaar weer in zicht is. Het helpen van studenten én bedrijven staat voor ons zeker op nummer 1!

Remco Breet
Eigenaar Recruit a Student Almere