Van heinde en verre komen klanten naar de winkel. (Foto: aangeleverd)
Van heinde en verre komen klanten naar de winkel. (Foto: aangeleverd)

Van der Linde: al 40 Jaar een Passie voor Fietsen!

Partnerbijdrage

In 1983 opende Van der Linde haar deuren op het Deventerpad in Almere. De familie Van der Linde was net verhuisd vanuit de Noordoostpolder en besloot te gaan ondernemen vanuit een fysieke fietsenwinkel. Zo werd een van de eerste ‘Profile de fietsspecialist’ winkels geboren.

Na een aantal jaren groeide de winkel zo hard, dat het pand aan het Deventerpad te klein werd. Hierop werd besloten een eindje verderop te verhuizen, naar de Zadelmakerstraat. Hier groeide de winkel uit tot een begrip in Almere en de stadsfietsen waren niet aan te slepen. In de wintermaanden stonden mensen in lange rijen voor de deur om schaatsen en sleetjes te bemachtigen, en, niet te vergeten vuurwerk! In die tijd waren de Almeerse verkooppunten waar vuurwerk verkocht mocht worden op één hand te tellen en Van der Linde was er daar eentje van. Het waren mooie en bijzondere tijden.

Opnieuw begon de winkel uit haar voegen te groeien en Almere groeide mee; er werd een geheel nieuw winkelcentrum gebouwd. Dit was tevens het moment dat de jongere generatie Van der Linde de winkel overnam en zo was er opnieuw een verhuizing in het vooruitzicht. De nieuwe winkel vestigde zich aan de Flevostraat en kreeg daar een oppervlakte van ruim 500 vierkante meters fietsplezier tot haar beschikking! Dit was het moment waarop we ons meer zijn gaan focussen op het sportieve segment, en zo werden er racefietsen en mountainbikes aan de huidige collectie stadsfietsen toegevoegd. Mede door het sportieve karakter van de vele collega’s, groeide het sportieve segment snel en werden diverse merken kleding, schoenen en helmen aan de collectie toegevoegd. En, eindelijk was er ruimte voor een grote werkplaats! De samenwerking met de keten ‘Profile de fietsspecialist’ werd op een wat lager pitje gezet en Van der Linde ging verder onder haar eigen naam.

Maar, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo kregen, en grepen, we de kans om onze eigen plek te creëren. Dit betekende opnieuw een verhuizing en wel naar onze huidige locatie aan de Brouwerstraat! Inmiddels zijn we 40 jaar verder en is Van der Linde Fietsen een begrip in fietsend Nederland geworden. Van heinde en verre mogen wij klanten in onze winkel ontvangen en voorzien van een passend advies.

Wij danken al onze klanten voor het in ons gestelde vertrouwen en we hopen u nog minstens 40 jaar van dienst te mogen zijn.

Hartelijke groet, het team Van der Linde Almere


In 1983 opende Van der Linde haar deuren. (Foto: aangeleverd)