Wouter Griekspoor (Foto: aangeleverd)
Wouter Griekspoor (Foto: aangeleverd)

Wouter Griekspoor weg bij Almere City FC

Sport

Commercieel manager Wouter Griekspoor verruilt Almere City FC aan het eind van dit voetbalseizoen voor PEC Zwolle. Dat heeft Almere City bekend gemaakt.

Griekspoor (30) is zes jaar actief geweest voor de Almeerse voetbalclub. “Na diverse gesprekken gevoerd te hebben ben ik volledig overtuigd van de potentie en ambitie van deze schitterende club”, laat Griekspoor weten. “Ik kan met een enorm goed gevoel terug kijken op een periode waarin ik ongelofelijk veel geleerd heb, onwijs veel mooie mensen heb ontmoet en vriendschappen heb opgebouwd. Ik wil jullie daar enorm voor bedanken! Ik had het niet willen missen”, laat Griekspoor weten.

Uitdaging

Tegelijkertijd kijkt hij erg uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Om samen met alle betrokkenen de komende jaren stap voor stap een duurzaam en stabiel commercieel beleid neer te zetten en hiermee bij te dragen aan de langer termijn doelstellingen van de organisatie.” Griekspoor kwam in 2017 naar Almere als accountmanager, al na een jaar werd hij commercieel manager. Daarvoor had hij met Soccer Travel Amsterdam een eigen bedrijf.

Promotie

Net als Almere City FC komt PEC Zwolle uit in de Keuken Kampioen Divisie. De Zwollenaren voeren de ranglijst aan en het lijkt een kwestie van tijd tot promotie naar de eredivisie een feit is. Ook Almere City FC maakt nog kans op promotie. Dat zal waarschijnlijk niet meer rechtstreeks lukken. Daarvoor moeten de Almeerders bij de eerste twee clubs in de competitie eindigen. De Almeerders staan derde, maar de achterstand op Heracles Almere lijkt te groot. Wel won het team van Alex Pastoor de derde periodetitel waardoor ze via de play-offs nog promotie kunnen afdwingen.