Afbeelding
AlmereZaken

Ally Blijft Binnen genomineerd voor tegel Walk of Fame

Redactie

De vijf ondernemers van het initiatief Ally Blijft Binnen zijn genomineerd voor de tegel Walk of Fame. De Walk of Fame in Almere Centrum wordt dit jaar uitgebreid met tegel nummer 47. Deze tegel heeft betrekking op het jaar 2020. Welk onderwerp er op de tegel komt wordt net als voorgaande jaren bepaald door inwoners van Almere. Uit alle ingezonden ideeën heeft de commissie drie onderwerpen geselecteerd, waarop tot 30 juni kan worden gestemd: Ally Blijft Binnen, Opa Joop en de Short Stirling BK716.

AllyBlijftBinnen kwam in 2020 menig huiskamer binnen. Met veel activiteiten hebben de ondernemers in het coronajaar op ludieke wijze van zich laten horen toen iedereen zoveel mogelijk binnen moest blijven. De groep bestaat uit vijf jonge Almeerse ondernemers, die niet stil wilden blijven zitten in coronatijd. Zo lieten ze vanaf een boot in het centrum allerlei Hollandse liedjes horen, verstopten ze paaseieren, organiseerden zij een Koningsnacht muzieklivestream en bedachten ze nog veel meer originele evenementen.

100-jarige Opa Joop

De 100-jarige Joop van Dijk, beter bekend als Opa Joop, haalt al ruim 30 jaar bijna iedere dag oud papier op. Hij slaat tegenwoordig wel eens een dagje over, maar opa Joop komt nog steeds enkele keren per week met zijn Canta naar het terrein van stadsreiniging naast het politiebureau in Almere Stad. Daar hevelt hij de oogst van die dag in zijn eigen container over. Hoeveel kilo oud papier hij de afgelopen 30 jaar al heeft opgehaald weet hij niet. Maar de wandelvereniging, die de opbrengst hiervan krijgt, heeft er al die jaren onder andere de avond4daagse van georganiseerd.

Short Stirling BK716

De derde kanshebber op de tegel is de Short Stirling BK716. Op de terugweg naar haar thuisbasis Downham Market in Norfolk tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze Britse bommenwerper neergeschoten door een Duitse nachtjager. In de nacht van 29 op 30 maart 1943 stortte de bommenwerper neer in het Markermeer.

Stemmen kan tot 30 juni via www.walkoffamealmere.nl