Almere City FC zich in voor een gezond BMI bij Almeerse kinderen. (Foto: aangeleverd)
Almere City FC zich in voor een gezond BMI bij Almeerse kinderen. (Foto: aangeleverd)

Almere City FC: ‘Afvalluh Kids!’

Partnernieuws

In samenwerking met De Kinderkliniek en vitaliteitspartner ProActief, zet Almere City FC zich graag in voor een gezond BMI bij Almeerse kinderen. In het project ‘Aanvalluh Kids’ brengen de partners alle kennis, expertise, faciliteiten samen in een individueel beweegprogramma van twintig weken met een WoW-factor.

Overgewicht en obesitas behoren tot de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. Gemiddeld een op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht en 2% van de kinderen heeft obesitas. In Almere heeft 19% van de kinderen en jongeren tot 19 jaar (ernstig) overgewicht (Bron: GGD Flevoland, 2016). Kinderen die opgroeien met (ernstig) overgewicht leven minder lang in goede gezondheid. Overgewicht verhoogt onder meer de kans op ziekten. Dat betekent een hogere zorgconsumptie, meer ziekteverzuim en andere grote maatschappelijke en economische gevolgen. Op jonge leeftijd heeft overgewicht bovendien een grote negatieve impact op de psychische en sociale ontwikkeling.

20 weken werken aan een gezond BMI

Onder begeleiding van specialisten en 1e elftalspelers van Almere City FC werken kinderen 20 weken lang op een inspirerende manier aan plezier, zelfvertrouwen, bewegen en gezond eten. Deelnemende kinderen zijn actief aangedragen door De Kinderkliniek. Deze kinderen doen mee aan een beweegtraject waar sportieve individuele en teamdoelstellingen centraal staan. Het programma is activerend, divers en gericht op het krijgen van plezier in bewegen. Denk hierbij aan sessies over gezonde voeding en levensstijl in onze businness lounge, een wedstrijdbezoek en tussentijdse contactmomenten (fysiek, berichtjes en telefoontjes) tussen spelers en kinderen voor continue reflectie op plezier, motivatie, voortgang en doelstellingen.