Winnaars Skills the Finals (Foto: aangeleverd)
Winnaars Skills the Finals (Foto: aangeleverd)

Studenten ROC Amsterdam - Flevoland in de prijzen tijdens Skills The Finals

Algemeen

Verschillende studenten van ROC Amsterdam-Flevoland vielen in de prijzen tijdens Skills The Finals. Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland kwalificeerden zich voor de finale en streden om de nationale titel. Tijdens de finale voerden de studenten opdrachten uit in hun vakgebied, die vervolgens werden beoordeeld door experts uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Variërend van aankomende koks, schoonheidsspecialisten, CNC-frezer, hotelreceptionisten tot aan kapper. “Het was een leuke ervaring om mee te mogen doen, maar ook spannend omdat we niet wisten wat we konden verwachten. We zijn ontzettend trots op onze podiumplek!”, aldus winnaars Wessel de Wolf en Lauand Mohammed. 

Gouden medailles

De Wolf en Mohammed van MBO College Airport mogen zich de beste vliegtuigtechnici van Nederland noemen. Studente Paris Koeleman, MBO College Centrum, mocht een gouden medaille in ontvangst nemen in de categorie Gastvrouw. Jirki Hendricks, van MBO College Westpoort, behaalde voor de tweede keer op rij de eerste plaats in de categorie CNC-frezer. Daphne Westland, van MBO College Airport, werd beste stewardess van Nederland.

Zilveren en bronzen medailles

Naast de vier gouden medailles mochten de studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland ook vier zilveren en vier bronzen medailles in ontvangst nemen. Kimberley Vos van MBO College Lelystad won zilver in de categorie Stewardess. De bronzen medailles gingen naar studente Sanne Klappe van MBO College Poort in de categorie Verkoopspecialist, Ezra Tetteroo in de categorie Gastheer en studente Elisa Vriendjes in de categorie Patissier.

Over Skills The Finals

De afgelopen maanden gingen honderden mbo’ers de Skills-competitie met elkaar aan in diverse vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden de beste talenten, waaronder dus vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland, zich voor Skills The Finals. Skills The Finals vond dit jaar plaats in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Het ROC van Amsterdam - Flevoland is uitgekozen om volgend jaar als partnerschool het evenement mede te organiseren in Amsterdam.