ROC Amsterdam - Flevoland schaft Pipistrel Velis Electro aan (Foto: aangeleverd)
ROC Amsterdam - Flevoland schaft Pipistrel Velis Electro aan (Foto: aangeleverd)

ROC schaft elektrisch vliegtuig aan

Algemeen

Onlangs schafte het ROC van Amsterdam - Flevoland een elektrisch vliegtuig aan. De Pipistrel Velis Electro wordt gestationeerd en luchtwaardig gehouden op Lelystad Airport.

“Voor onze studenten is het van grote meerwaarde om op een echt nog vliegend toestel hun skills te kunnen ontwikkelen”, aldus Philip Mol, directievoorzitter van MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland.

Duurzaamheid binnen de luchtvaart

Net als in veel andere branches worden er ook in de luchtvaart stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Elektrificatie heeft binnen de general aviation (kleine luchtvaart) als eerste haar intrede gedaan. Een trend die stevig doorgezet zal worden. Vanuit het fieldlab op Lelystad Airport wordt tevens een bijdrage geleverd aan het landelijk te ontwikkelen keuzedeel elektrificatie voor de opleiding Vliegtuigonderhoudstechniek.

Keuze Lelystad Airport

Er is bewust gekozen om het fieldlab te positioneren op Lelystad Airport. “Lelystad Airport heeft volgend jaar haar vijftigjarige jubileum en al jaren een nauwe verbinding met haar directe omgeving”, aldus Jan Eerkens, directeur van de luchthaven. “De ontwikkeling van Lelystad Airport naar openstelling voor de Nederlandse reizigers is op innovatieve en duurzame wijze gedaan. Met de komst van dit fieldlab naar Lelystad Airport dragen wij gezamenlijk bij aan de volgende fase van de luchtvaartsector, schoner en stiller. Wij vinden het fantastisch om studenten van het roc de ruimte te bieden voor deze (kennis)ontwikkeling.”

Over ROC van Amsterdam - Flevoland

Het ROC van Amsterdam - Flevoland verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op vier niveaus binnen vijfentwintig onderwijssectoren. Het ROC van Amsterdam biedt ruim 300 verschillende opleidingen aan en het ROC van Flevoland zo’n 130 opleidingen. Het middelbaar beroepsonderwijs wordt op de verschillende mbo-colleges gegeven. Het ROC van Amsterdam heeft negen mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum. Het ROC van Flevoland is zowel in Almere als in Lelystad gevestigd.