Almere heeft 29 bedrijventerreinen verspreid over een totale oppervlakte van ongeveer 1.400 hectare.
Almere heeft 29 bedrijventerreinen verspreid over een totale oppervlakte van ongeveer 1.400 hectare. Foto: archief Almere DEZEWEEK

Bedrijventerreinen Almere in trek

Algemeen

Almere heeft 29 bedrijventerreinen verspreid over een totale oppervlakte van ongeveer 1.400 hectare. Sommige bedrijventerreinen hebben een specifiek thema of profiel, zoals duurzaamheid, logistiek of creativiteit.

“De prijs van een bedrijfspand in Almere hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, de grootte, de staat en het type van het pand”, laat een woordvoerder van Funda in Business weten.

Leegstand van zakelijke huurpanden komt nauwelijks voor in Almere en is de laatste jaren afgenomen. “Volgens de Visie Werklocaties Almere 2020-2030 bedroeg de leegstand van kantoren recentelijk 13,5%, wat lager is dan het landelijk gemiddelde van 15,4%. De leegstand van bedrijfsruimten bedroeg 3,8%, wat onder de frictieleegstand van 5% ligt.”

Een bedrijfspand in Almere biedt verschillende voordelen, zoals een gunstige ligging, een jong en divers talent, een betaalbaar en duurzaam aanbod en een innovatief en ondernemend klimaat. “Almere ligt dichtbij Amsterdam, Utrecht, en Schiphol en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.”

Almere heeft een jonge en groeiende bevolking, met veel potentiële werknemers en klanten, en een ruim en gevarieerd aanbod van bedrijfspanden, met aantrekkelijke prijzen en kwaliteitseisen. De stad is constant in beweging, met veel aandacht voor duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. “Almere stimuleert de samenwerking en innovatie tussen bedrijven, onderwijsinstellingen, en overheden.”

Waarom je vestigen in Almere? “Je kunt rekenen op de ondersteuning en begeleiding van de gemeente Almere, die je kan helpen met het vinden van een geschikte locatie, het regelen van de vergunningen, het aansluiten op het netwerk en het oplossen van eventuele knelpunten.”

Een indicatie van de koopprijs per vierkante meter is te vinden op onder meer Funda in Business. De huurprijs per vierkante meter is ook te vinden op bijvoorbeeld www.bedrijfsruimte.com, waar bedrijfsruimten te huur en te koop staan in Almere.