Bedrijventerrein De Vaart.
Bedrijventerrein De Vaart.

Weer overtredingen aangetroffen bij controle opslagboxen

Algemeen

De gemeente Almere heeft vorige week woensdag en donderdag, samen met de Douane en de politie, twee terreinen met opslagboxen gecontroleerd aan de Koningsbeltweg op bedrijventerrein Sallandsekant en de Draaibrugweg op De Vaart. Op beide locaties zijn hennep-gerelateerde goederen aangetroffen en op één locatie lag illegaal en geknutseld vuurwerk. Hierop werd de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) ingezet. 

Bij in totaal elf boxen werd hennep-gerelateerde goederen gevonden. In twee boxen werd vervalste merkkleding aangetroffen. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan.

Een box bevatte illegaal vuurwerk, waarbij ook geknutseld vuurwerk is aangetroffen. De EOD heeft dit op een andere locatie tot ontploffing gebracht. In een andere box werden verschillende soorten medicijnen aangetroffen. Dit is een overtreding van de Wet op de economische delicten. Deze zijn in beslag genomen door de politie. Per overtreding worden passende maatregelen genomen. 

Ondermijning tegengaan

De onaangekondigde controle van opslaglocaties is onderdeel van de Almeerse aanpak van ondermijning. Criminelen maken voor illegale activiteiten vaak gebruik van legale bedrijven en diensten, zoals opslagboxen. Burgemeester Hein van der Loo: “Iedereen moet veilig kunnen wonen en werken in onze stad. Ondermijning pakken we in Almere samen aan. Op sommige plekken wanen criminelen zich wellicht ongezien, maar ook die plekken houden we in het vizier. Met onze veiligheidspartners, en samen met ondernemers.” 

‘Controles blijken nuttig’

Deze controles vormden de laatste twee van een reeks van drie onaangekondigde controles bij opslaglocaties. Tijdens de eerste controle van een opslaglocatie aan de Transistorstraat werden in totaal tientallen kilo’s aan softdrugs gevonden. Wethouder Alexander Sprong (Toezicht en Handhaving): “Ook nu weer blijken de controles nuttig te zijn geweest. De aanwezigheid van de verschillende diensten maakte het mogelijk om meteen in actie te komen. Deze samenwerking bij de integrale controles is daarom heel belangrijk en zorgt voor een veiligere leef- en werkomgeving.” 

Wie het vermoeden heeft dat er criminele activiteiten gebeuren in een gebouw of in de buurt, dan dit op verschillende manieren melden:

- Bij de gemeente Almere via 14 036, almere.nl of door te mailen naar: meldpuntondermijning@almere.nl;
- Bij de politie via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of (bij spoed) via 112.