De Dutch Food Week ging in Almere van start met een grote openbare vrijdagmiddagborrel. (Foto: Studio Fred Rotgans)
De Dutch Food Week ging in Almere van start met een grote openbare vrijdagmiddagborrel. (Foto: Studio Fred Rotgans)

Dutch Food Week van start met lokale borrelplank

Algemeen

Iedereen kon vrijdagmiddag op de Grote Markt aanschuiven bij een 20 meter lange borrelplank met lokale hapjes. Deze speciale vrijdagmiddagborrel werd georganiseerd om de Dutch Food Week in te luiden. 

De Dutch Food Week is het nationaal evenement met het thema ‘Weet wat je eet!’ Hoe maak je bijvoorbeeld chutney, hummous of wijn? Waar komt ons eten eigenlijk vandaan, wie verbouwt het en vooral: hoe kun je die producten verwerken tot mooie en verrassende hapjes? Iedereen was vrijdag welkom om gratis lokale producten te komen proeven. 

20 meter lange borrelplank

De gemeente Almere organiseerde deze vrijdagmiddagborrel samen met BoutiQ, Flevocampus en diverse lokale voedselproducenten. De 20 meter lange borrelplank was gemaakt door Jim van de Wardt van TheCrazySmile. Speciaal voor deze vrijdagmiddagborrel maakte hij van gebruikt hout een borrelplank in de vorm van 20 puzzelstukken van 1 meter. Eva Flantua van Studio Daagsch verzorgde samen met lokale ondernemers de invulling van de plank.

Nieuwsgierig naar de andere activiteiten tijdens de Dutch Food Week? Kijk op dutchfoodweek.nl voor meer informatie en alle activiteiten.