Afbeelding

Schuif aan bij vrijdagmiddagborrel Dutch Food Week

Algemeen

Iedereen kan vrijdagmiddag 6 oktober op de Grote Markt aanschuiven bij een 20 meter lange borrelplank met lokale hapjes. Deze speciale vrijdagmiddagborrel wordt georganiseerd om de Dutch Food Week in te luiden. 

De Dutch Food Week is de nationaal evenement met het thema ‘Weet wat je eet!’ Hoe maak je bijvoorbeeld chutney, hummous of wijn? Waar komt ons eten eigenlijk vandaan, wie verbouwt het en vooral: hoe kun je die producten verwerken tot mooie en verrassende hapjes? Iedereen is welkom om lokale producten te komen proeven. Alle hapjes zijn gratis.  

De gemeente Almere organiseert deze vrijdagmiddagborrel samen met BoutiQ, Flevocampus en diverse lokale voedselproducenten. Vanaf 16.30 is iedereen welkom op het terras van BoutiQ op de Grote Markt. De officiële opening is om 17.00 uur en om 18.00 uur is de afsluiting.

20 meter lange borrelplank

De 20 meter lange borrelplank is gemaakt door Jim van de Wardt van TheCrazySmile. Speciaal voor deze vrijdagmiddagborrel maakte hij van gebruikt hout een borrelplank in de vorm van 20 puzzelstukken van 1 meter. Eva Flantua van Studio Daagsch verzorgt samen met lokale ondernemers de invulling van de plank.

Nieuwsgierig naar de andere activiteiten tijdens de Dutch Food Week? Kijk op dutchfoodweek.nl voor meer informatie en alle activiteiten.