ALD Automotive neemt LeasePlan over en bundelt krachten (Foto: aangeleverd)
ALD Automotive neemt LeasePlan over en bundelt krachten (Foto: aangeleverd)

ALD Automotive neemt LeasePlan over

Algemeen

ALD Automotive heeft met succes de volledige overname van LeasePlan afgerond.

Met deze strategische overname positioneert de nieuwe gecombineerde entiteit zich als een leidende internationale speler op het gebied van duurzame mobiliteit. Het samengevoegde wagenpark bedraagt nu 3,311 miljoen voertuigen wereldwijd.

Door de krachten te bundelen, zullen ALD Automotive en LeasePlan een voortrekkersrol spelen in de overgang naar emissievrije mobiliteit en de verdere vormgeving van de digitale transformatie in de sector. Het gezamenlijke doel is om klanten en leaserijders innovatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden, met een minimale jaarlijkse groei van 6%.

Met de succesvolle afronding van de overname zal de integratie van ALD Automotive en LeasePlan in Nederland worden gestart, afhankelijk van goedkeuring door de toezichthouders.

Wijzigingen in het management

Tim Albertsen, CEO van ALD Automotive | LeasePlan, heeft Sander Pleij, voorheen Managing Director van LeasePlan in Nederland, aangesteld als Country Managing Director van de samengevoegde entiteit in Nederland. Deze benoeming is per direct van kracht en is onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthoudende instanties.

Sander Pleij reageerde op zijn benoeming: “Ik kijk ernaar uit om samen met alle collega’s van ALD Automotive en LeasePlan Nederland vorm te geven aan deze nieuwe entiteit. Door de krachten van onze twee bedrijven te bundelen, creëren we een solide basis om onze positie op de Nederlandse markt te versterken. Als we onze uitstekende service en flexibiliteit behouden en tegelijkertijd profiteren van onze gezamenlijke innovatiekracht op het gebied van duurzame mobiliteit, ziet de toekomst er zeer positief uit.”

Jeroen Kruisweg, voorheen Managing Director van ALD Automotive in Nederland en Regional Director Benelux, is benoemd tot Group Regional Director en maakt nu deel uit van de directie van het hoofdkantoor.