Afbeelding

Franse leasemaatschappij ALD wil Leaseplan overnemen

Algemeen

De Franse leasemaatschappij ALD wil voor 4,9 miljard euro het Nederlandse Leaseplan overnemen. Dat hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt in een gezamenlijk bericht. Na de overname, waarschijnlijk eind dit jaar, gaan LeasePlan en ALD verder als NewALD. Door de krachten te bundelen willen zij hun wereldwijde positie in de mobiliteitsbranche versterken. 

ALD wil voor 100 procent eigenaar worden van het Nederlandse leasebedrijf, waarvan het hoofdkantoor in Amsterdam is gevestigd en het kantoor van Leaseplan Nederland in Almere.

Tex Gunning, Chief Executive Officer van LeasePlan. “Door de krachten te bundelen met ALD combineren we onze beider talenten met de investeringskracht die nodig is om te voldoen aan de volgende generatie mobiliteitsbehoeften van onze klanten.” Zo zijn er steeds meer mensen die een auto leasen in plaats van kopen en moet de overstap naar elektrisch rijden makkelijker worden. Gunning laat weten erg trots te zijn op alle LeasePlanners die het bedrijf hebben gebracht tot waar het nu is. “We kijken ernaar uit om met het team van ALD samen te werken en ons gecombineerde bedrijf de opwindende toekomst van mobiliteit in te leiden.”

Het bundelen van de krachten moet leiden tot nieuwe kansen voor beide bedrijven in de wereldwijde mobiliteitsmarkt en hun focus op duurzaamheid en emissievrije mobiliteit ondersteunen. Tim Albertsen, Chief Executive Officer van ALD: “In de context van de huidige transformatie van de auto- en mobiliteitssector, die in een ongekend tempo vordert, is deze voorgestelde transactie essentieel voor de oprichting van een toonaangevende wereldspeler in mobiliteit.”