De arbeidsmarkt in Flevoland is nog steeds krap. (Foto: aangeleverd)
De arbeidsmarkt in Flevoland is nog steeds krap. (Foto: aangeleverd)

Arbeidskrapte Flevoland blijft hoog, ondanks minder vacatures

Algemeen

Onderzoek van het UWV laat zien dat 40% van de werkgevers verwacht dat het in 2023 moeilijker wordt om vacatures te vervullen. Werkgevers geven aan dat ze bij moeilijk vervulbare vacatures zich inzetten om actiever te werven. Bijvoorbeeld door andere kanalen in te zetten voor werving, of door vacatures langer open te stellen.

Vera Koning, arbeidsmarktadviseur bij UWV: “We zien werkgevers in de strijd om talent vooral langer, harder of in andere vijvers vissen. Daarmee bereiken zijn hun doel helaas niet, want veel werkgevers lopen nog steeds vast door het gebrek aan personeel. En 4 op de 10 werkgevers verwacht dat het in 2023 moeilijker wordt om vacatures te vervullen. Het takenpakket aanpassen, zodat een iemand aangenomen kan worden, die (nog) niet helemaal voldoet aan de functie-eisen, zou een manier kunnen zijn om de vacatures wél te kunnen vervullen

Werkgevers kunnen bij het WerkgeversServicepunt Flevoland terecht voor informatie, advies en ondersteuning bij de werving en selectie van personeel.